Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (2023)

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (1)

Våren kan virke synonymt med varmere vær og mer solskinn.Men det er også en tid hvor mange mennesker hoster, nyser og blåser nesen uten stopp.Allergimedisiner som Zyrtec kanlindre noen av symptomene dine.Som med andre medisiner, er det viktig å ha Zyrtec -bivirkninger i tankene, slik at du kan få alle fordelene mens du minimerer potensielle ulemper.

Den gode nyheten er at det er færre bivirkninger fra Zyrtec sammenlignet med førstegenerasjons antihistaminer som Benadryl, og det er relativt trygt selv på høyere enn standarddoser for de fleste, sierJennifer Toh, MD, en allergiker og immunolog vedEnt og allergi medarbeidere.I tillegg er alle bivirkninger vanligvis milde, og et flertall av mennesker kan ta medisinen uten problemer, sierParice, MD, en allergiker og immunolog vedAllergy & Asthma Network.

ICYMI, Zyrtec er en antihistamin og den blokkerer histaminer for å stoppe allergiske reaksjoner, sier Virginia Boomershine, en ambulerende klinisk apotek regional senior manager for Banner Pharmacy Services.Histaminer er de skyldige bak alle de irriterende allergisymptomene, somkløende, vannholdige øyne, rennende nese, skrapete hals og nysing.

Fortsett å lese for å finne ut om denne medisinen er riktig for deg og hva du kan gjøre med potensielle bivirkninger.

Møt ekspertene: Jennifer Toh, MD, er en allergiker og immunolog vedEnt og allergi medarbeidere.Parice, MD, er en allergiker og immunolog vedAllergy & Asthma Network.Virginia Boomershine er en ambulerende klinisk apotek Regional Senior Manager for Banner Pharmacy Services

Er det trygt å ta Zyrtec hver dag?

Jepp."Når de blir tatt i de anbefalte dosene, kan antihistaminer tas daglig. Dette gjelder spesielt med Zyrtec, siden det ikke viser synkende effektivitet hvis det brukes daglig," sierSima Patel, MD, en allergiker ved New York Allergy & Sinus Centers.

Likevel er det sannsynligvis verdt å holde på medisiner som du ikke trenger, sier Dr. Patel.Så hvis du ikke har allergisymptomer eller de blir mildere i løpet av en viss tid på året, er det sannsynligvis et godt tidspunkt å ta en Zyrtec -pause."Vi ønsker alltid at minst mulig medisinering skal kontrollere symptomer. Å starte allergimedisiner to uker før den symptomatiske sesongen er best for å forhindre symptomer," sier Dr. Patel.

Er det bedre å ta Zyrtec om morgenen eller om natten?

Det kommer an på om du opplever noen bivirkninger, sierRobert Eitches, MD, en allergiker ved tårnallergi.Hvis problemene dine bare er på dagtid og du ikke virkelig er utsatt for bivirkninger, kan du ta det i løpet av dagen.

Men hvis du opplever bivirkninger som døsighet, anbefaler Dr. Eitches å ta dosen din om natten før sengetid."På den måten våkner du om morgenen relativt tydeligere også," sier han.Hvis det gjør deg søvnig, vil bivirkningen sannsynligvis ha slitt av når du våkner, og siden medisinen kan gi lettelse i 24 timer, vil du fortsatt oppleve lettelse i løpet av dagen.

Er det noen som ikke bør ta Zyrtec?

Zyrtec er trygg for de fleste, men det er noen individer som bør holde seg borte.Barn under 2 år, alle med en historie med en allergisk reaksjon på Zyrtec eller hydroksyzin/piperazindederivater, og de med alvorlig nedsatt nyrefunksjon bør ikke ta Zyrtec, sier Dr. Patel.Hvis du er gravid og amming, anbefaler Dr. Patel å snakke med legen din før du bruker den.

Medisinen blir "først og fremst eliminert fra kroppen din gjennom nyrene," sier Dr. Parikh.Så hvis nyrene dine ikke fungerer som de skal, kan medisinen samle seg og bygge seg opp i blodet ditt, noe som kan forårsake ytterligere skade på nyrene dine og alvorlige bivirkninger.

I tillegg, hvis du tar medisiner som kan forårsake sedasjon, for eksempel benzodiazepiner, bør du snakke med legen din før du tar Zyrtec, sier Dr. Parikh, fordi å kombinere de to kan forårsake forverrede bivirkninger.Andre antihistaminer er vanligvis greit å ta med Zyrtec så lenge de ikke gjør deg for søvnig, legger hun til.Og det er alltid en god idé unngå alkohol når du er på Zyrtec.

Når du er i tvil, gå til legen din med spørsmål før du tar Zyrtec for å avbryte allergisymptomer.

10 Zyrtec bivirkninger å være klar over

Det er best å være klar over potensielle Zyrtec -bivirkninger - spesielt hvis du planlegger å sprite tingene på REG de neste månedene.

1

Døsighet

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (2)

Hvis du noen gang har sovet 14 timer etter å ha spratt en benadryl, er du klar over at noen allergimedisiner seriøst kan slå deg ut.Det er ikke så vanlig med Zyrtec, men 11 til 14 prosent av mennesker rapporterer at de føler seg søvnige etter å ha tatt det, noe som gjør det til den vanligste bivirkningen som er rapportert, sier Boomershine.

Siden effekten av Zyrtec siste 24 timer, kan døsighet treffe når som helst.Unngå alkohol og vær forsiktig med å kjøre hvis medisinen treffer deg med søvnene, perZyrtec nettsted.

2

Tørr i munnen

Det er irriterende å føle seg som om du har inhalert en munnfull sand.Mindre enn 10 prosent av Zyrtec Poppers vil avvikle med munntørrhet, sier Boomershine.Når du har en allergisk respons, utskiller vevet ditt mer flytende (hei rennende nese, vannholdige øyne), og antihistaminer tørker deg opp.

Drikkevann vil hjelpe, sier hun, som vil bytte til en alkoholfrimunnskyllHvis du bruker en som har alkohol i seg, da den ingrediensen også tørker deg ut.

3

Svimmelhet

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (4)

Svimmelhetkan være en sjelden potensiell bivirkning og kan forsvinne etter at kroppen din tilpasser seg medisinen, perMayo Clinic.Gi det tid, men sjekk alltid inn med legen din hvis du er bekymret.Og akkurat som døsighet, hold på å kjøre hvis du føler deg vinglete.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

4

Hodepine

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (5)

Dette er en av de bivirkningene som kanskje ikke kan tilskrives Zyrtec, spesielt siden årsakene tilhodepineer så multifaktorielle.Hvis mulig, ta en pause fra medisinen og se om det hjelper, sier Boomershine.Du kan alltid chatte med en farmasøyt for å se om det er en annen allergimedisin som kan være bedre for deg.

5

Kvalme

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (6)

Sannhet: Omtrent hver medisin du tar kan forårsakekvalme.Det vil sannsynligvis alltid være oppført."Når du gjør kliniske studier, må medikamentprodusenten skrive ned alle bivirkninger alle sier at det skjedde med dem.Når det gjelder Zyrtec, skjer det å oppleve kvalme på medisinen like ofte som å ta placebo, sier hun.

Så det kan være Zyrtec, det er kanskje ikke.Generell tommelfingerregel: Å ta den med mat er alltid en god måte å unngå potensiell kvalme.

6

Søvnløshet

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (7)

Zyrtec kan forårsakesøvnløshetFordi medisinen kan blokkere acetylkolin, en viktig nevrotransmitter, sier Dr. Parikh.Acetylkolin er involvert i initiering avRem søvn(dvs. søvnstadiet som oftest er assosiert med drømming), så hvis disse nevronene blir hemmet, kan du ha problemer med å falle og sove.Heldigvis er denne bivirkningen sjelden.

Det kan også gjøre barna til små søvnløsheter, sier Boomershine.Å ha dem til å ta den langtidsvirkende medisinen tidligere på dagen hjelper heller ikke siden den varer hele dagen.Snakk med barnelegen sin om å bytte.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

7

Vanskeligheter med å puste eller svelge

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (8)

Det er sjelden, ifølgeNational Institutes of Health, men hold den på radaren din uansett.Selv om du kanskje tar Zyrtec for å forhindre allergisymptomer, er det mulig å ha en potensielt dødelig allergisk reaksjon kalt anafylaksi fra selve medisinen.(FYI: Dette er en risiko med alle medisiner, ikke bare Zyrtec.) Hvis du utvikler elveblest, hevelse, kortpustethet, pustende og tetthet i brystet, ring 911 umiddelbart.

8

Sår hals eller hoste

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (9)

Hvis du opplever ensår halsMens du tar Zyrtec, er det sannsynlig fordi slimhinnene dine, den indre slimhinnen i kroppen og organene dine, blir tørrere, noe som får vevet i munnen til å føle deg mer pisket og føre til sår hals, sier Dr. Eitches.Og hoste kan være en instinktiv respons for å prøve å fukte munnen.

For å bekjempe dette,Hold deg hydrert.Men hvis denne bivirkningen blir for alvorlig, foreslår Dr. Eitches å bytte til en annen antihistamin.

9

Forstoppelse

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (10)

Forstoppelseer en veldig sjelden bivirkning som skjer på grunn av et medikaments antikolinerge effekt, noe som betyr at medikamentet blokkerer nevrotransmittere som påvirker hvordan kroppen fungerer.I dette tilfellet blokkeres visse reseptorer som hjelper tarmmotilitet.Denne bivirkningen var mye mer vanlig med eldre første generasjons antihistaminer som Benadryl, sier Dr. Patel.

Det er ikke så vanlig med Zyrtec, men hvis dette skjer med deg, anbefaler Dr. Eitches å prøve en annen antihistamin,Legge til fiber til kostholdet ditt, og holde seg godt hydrert for å få ting til å bevege seg igjen.

Annonse - Fortsett å lese nedenfor

10

Angst

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (11)

Angster en annen super sjelden bivirkning av Zyrtec, men det er mulig, sier Dr. Parikh.Husker du acetylkolin?Viser seg å blokkere det kan også utløse angst og rask hjertefrekvens fordiAcetylkolin regulerer hjertekontraksjonerog blodtrykk også.

Du bør slutte å føle deg antsy når du avbryter medisinen, men hvis du slutter, er det ikke et alternativ, snakk med legen din om andre medisiner som kan hjelpe deg med å håndtere allergiene dine, bemerker Dr. Parikh.

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (12)

Jasmine Gomez

Handelsredaktør

Jasmine Gomez er handelsredaktøren ved Women's Health, hvor hun dekker de beste produktanbefalingene på tvers av skjønnhet, helse, livsstil, kondisjon og mer.Når hun ikke handler for å leve, liker hun karaoke og spiser mer enn hun bryr seg om å innrømme.Følg henne@Jazzegomez.

Å ta Zyrtec hele tiden for allergiene dine kan komme med noen bivirkninger (13)

Andi Breitowich

Andi Breitowich er en Chicago-basert forfatter og doktorgradsstudent ved Northwestern Medill.Hun er en masseforbruker av sosiale medier og bryr seg om kvinners rettigheter, helhetlig velvære og ikke-stigmatiserende reproduktiv pleie.Som en tidligere kollegialstang -vaulter har hun en forkjærlighet for alle ting og er for tiden besatt av Peloton Tread -treningsøkter og varm yoga.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 10/03/2023

Views: 5743

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.