Beste sølvmynter å kjøpe i 2022 · Topp 10 mynter for investering - Money Metals Exchange (2023)

Innhold

  • Silver American Eagles
  • Sølv kanadisk Maple Leaf
  • Morgan sølv dollar
  • Fredssølv dollar
  • Østerrikske sølvfilharmoniske orkester
  • Silver Dimes
  • Silver Quarters
  • Meksikanske Silver Libertads
  • Sølv Krugerrands
  • Sølv Britannia

Til tross for bruken for å betegne en andreplass i sportskonkurranser, er sølv et utmerket førstevalg når det gjelder å investere i edle metaller. Sølv har blitt brukt som valuta siden ca. 600 fvt. Den eldste mynten som noen gang er oppdaget ble laget mellom 610 og 600 fvt og var laget av elektrum - en legering av gull og sølv.

Invester i disse sølvmyntene:

1 oz Trump sølvrunder

VIS DETALJER

Sølv Krugerrand-mynter

VIS DETALJER

På grunn av dets mange bruksområder innen teknologi og medisin – samt dets innsamlingsmuligheter i form av mynter, runder og stenger – representerer sølv en solid investering. I tillegg er sølv rimeligere enn gull, noe som gjør det mer tilgjengelig for førstegangsinvestorer.

Når du investerer isølvmynter, har du tre alternativer: bullion, proofs ogsøppelsølv.

Bullion-mynter preges og lagres for investeringsformål. Deres verdi er basert på vekten av det edle metallet som brukes og er derfor variabel. U.S. Mint selger ikke disse myntene til allmennheten; investorer måKjøpdem gjennom forhandlere.

Proof-mynter er laget med spesialbehandlede metaller, og de kommer i beskyttende pakker med ekthetssertifikater. Disse myntene er sjeldnere og av bedre kvalitet, noe som gjør dem verdifulle for både samlere og investorer.

Sølvsølv består av sølvmynter preget før 1965 da amerikansk valuta ble preget med 90 % sølv. Mens av liten verdi for myntsamlere, kan søppelsølvmynter smeltes ned på grunn av sølvinnholdet.

Sporing av "Spotpris" av sølv er et must hvis du har tenkt å investere. Spotprisen er den nåværende handelsverdien av sølv som, med tillegg av premien (pregekostnader pluss fortjeneste for dealeren), vil påvirke den endelige prisen på mynten din.

Basert på denne informasjonen, her er de beste sølvmyntene å kjøpe.

Østerrikske sølvfilharmoniske orkester

DeØsterrikske Sølv Wienerfilharmonien, eller "Silver Phil," ble først slått i 2008 basert på et design av Thomas Pesendorfer. Den østerrikske Silver Harmonic ble preget i Wien og inneholder .999 rent sølv. Det er den første mynten av sin type som har en pålydende verdi basert på Euro.

Beste sølvmynter å kjøpe i 2022 · Topp 10 mynter for investering - Money Metals Exchange (4)

Myntens ansikt viser orgelet i Musikverein, konsertsalen der den verdensberømte Wienerfilharmonien opptrer. Baksiden viser en harpe, cello, fioliner, et fransk horn og en fagott med ordene Wiener Philharmoniker, som betyr Wienerfilharmonien.

Disse myntene kan brukes som lovlig betalingsmiddel i Østerrike og er verdt 1,50 euro. Det østerrikske myntverket gir ikke ut antall mynter de slår ut hvert år, men mengden varierer basert på etterspørsel. Det anslås at mer enn fem millioner av disse sølvfilene ble utgitt i løpet av de første fem årene, noe som gjør disse myntene umiddelbart samlebare og vel verdt investeringen.

Sølv Krugerrands

Først utgitt i 2018, nesten 50 år etter utgivelsen av sin svært populære gullmotpart, en unseSølv Krugerrander et produkt fra den sørafrikanske mynten. Ansiktet til Paul Kruger, president i Den Sør-Afrikanske republikk fra 1883 til 1902, ligger på forsiden av denne sølvmynten, mens et dynamisk bilde av springboken, Sør-Afrikas nasjonale symbol, pryder baksiden.

Beste sølvmynter å kjøpe i 2022 · Topp 10 mynter for investering - Money Metals Exchange (5)

Forskjellig fra 50-årsjubileet Silver Krugerrand-trykkene, som var høyere premium opplag rettet mot samlere, lover disse mer allment tilgjengelige en-unse-myntene å være like solide som Silver American Eagle eller Canadian Maple Leaf.

Sølv Britannia

The Royal Mint har gitt utBritisk sølv Britanniahvert år siden 1987. Mynter preget fra 2013 og fremover er slått i 0,999 sølv og støttet av myndighetene. Mens Silver Britannia kan brukes som lovlig betalingsmiddel, gjøres det kun til nominell pålydende verdi.

Beste sølvmynter å kjøpe i 2022 · Topp 10 mynter for investering - Money Metals Exchange (6)

Britannia, en kvinne med styrke, ro og skjønnhet, står på forsiden av denne mynten og holder en trefork, skjold og olivengren, mens dronning Elizabeth II pryder ryggen. Designet ble oppdatert i 2013 av den originale kunstneren, Philip Nathan.

Sølv Britannia-mynter preges i varierende mengder og er tilgjengelige fra Royal Mint. De er de eneste myntene på denne listen som er fri fra kapitalgevinstskatten.

Silver American Eagles

Utgitt hvert årSilver American Eagleinneholder 1 unse .999 fint sølv. Det er en av de eneste myntene som støttes av den amerikanske regjeringen når det gjelder vekt, innhold og renhet.

Beste sølvmynter å kjøpe i 2022 · Topp 10 mynter for investering - Money Metals Exchange (7)

Silver American Eagle ble først preget i 1986 ved San Francisco Mint, og er tilgjengelig i både proof og bullion, bortsett fra 2009-utgaven. Minting ble flyttet til Philadelphia Mint i 1993, og deretter til West Point i 2001.

Det slående Lady Liberty-designet på forsiden er basert på Adolph Weinmans kunstverk fra 1916 "Walking Liberty". Baksiden av mynten har en Shielded Eagle, som ble designet av M. Mercanti. Dette gripende bildet gjør Silver American Eagle lett gjenkjennelig og et must for enhver numismatiker eller investor.

Sølv kanadisk Maple Leaf

Disse vakre myntene ble først preget i 1988 og inneholder 1 unse 0,9999 kanadisk utvunnet sølv, mens de fleste andre sølvmynter bare inneholder 0,999. Sølvinnholdet i Maple Leaf er renere enn den amerikanske Silver Eagle, og den kanadiske regjeringen støtter kvaliteten. SølvetLønneblader tilgjengelig som bullion eller proof.

Beste sølvmynter å kjøpe i 2022 · Topp 10 mynter for investering - Money Metals Exchange (8)

Silver Maple Leaf er lovlig betalingsmiddel og har dronning Elizabeth IIs profil på forsiden av mynten. Baksiden viser Canadas symbol, det svært gjenkjennelige lønnebladet, som har vært i fokus for denne myntens design siden den første utgivelsen.

Med tillegg av verdens beste teknologi mot forfalskning, er Silver Canadian Maple Leaf svært samleobjekt og en god investering. Radiale linjer, lasermerke-mikrogravering og "Bullion DNA" lar forhandlere og samlere verifisere ektheten til myntene sine umiddelbart.

American Silver Eagle (tilfeldig dato)

VIS DETALJER

Kanadiske sølvlønnebladmynter

VIS DETALJER

Koala - Perth Mint 1 Oz rent sølv

VIS DETALJER

Morgan sølv dollar

Morgan Silver Dollars er en av de mest pregede, sirkulerte og innsamlede sølvmyntene på markedet. Disse myntene er 90 % sølv og 10 % kobber, og USA preget hundrevis av millioner av dem mellom 1878 og 1921.

Beste sølvmynter å kjøpe i 2022 · Topp 10 mynter for investering - Money Metals Exchange (12)

En venstrevendt Lady Liberty ligger på forsiden av denne mynten, omgitt av 13 stjerner. Baksiden har en noe mager ørn - opprinnelsen til myntens kallenavn "Buzzard Dollar". Hvis du har tenkt å samle eller investere i Morgan Silver Dollar, hold nøye øye med antall halefjær på ørnen. Noen av 1878-myntene har åtte halefjær, og andre har sju. Mynter med syv fjær er sjeldnere.

Morgan Silver Dollars ble slått i flere myntverk fra Philadelphia til New Orleans til Denver. Mynten som slo myntene kan også påvirke verdien av Morgan. Myntene fra New Orleans, for eksempel, har en tendens til å være av dårligere kvalitet, mens myntene fra Philadelphia var godt slått og derfor har en høyere verdi.

Som med alle myntkjøp, sørg for at du er en informert kjøper. Money Metals Exchange er en utmerket pedagogisk ressurs for nybegynnere og ekspertinvestorer og numismatikk.

Fredssølv dollar

Mens noen nevner Morgan Silver Dollars og Peace Silver Dollars side ved side, er de to ganske forskjellige. Fredssølvdollaren sirkulerte fra 1921 til 1928, etter at myntingen av Morgans var fullført, og deretter igjen fra 1934 til 1935. De ble først truffet i stor lettelse og for å feire USAs seier i første verdenskrig. I 1922 senket produsentene avlastningen for å redusere slitasjen på formene.

Beste sølvmynter å kjøpe i 2022 · Topp 10 mynter for investering - Money Metals Exchange (13)

Forsiden av disse vakre myntene viser en utpreget feminin Lady Liberty med blåsende hår og en strålende krone. Baksiden bærer en skallet ørn som hviler på et fjell med en olivengren ved føttene. Forståelig nok er høyreliefversjonene av disse bemerkelsesverdige myntene mye sjeldnere og kan gi et bedre investeringskjøp enn utgivelsene med lavere relieff. Begge myntene gir imidlertid betydelig investeringsverdi.

Silver Dimes

Sølvkronersirkulert før 1965 i USA, regnes som søppelsølv av mange investorer. Disse myntene, som du noen ganger kan finne blant lommepenger, er 90 % sølv og selges ofte for å bli smeltet ned.

Beste sølvmynter å kjøpe i 2022 · Topp 10 mynter for investering - Money Metals Exchange (14)

Disse myntene kan identifiseres ved utgivelsesår, sølvglans og den avslørende sølvkanten (moderne krone har en brun stripe gjennom midten når de ses på kanten), og inneholder omtrent 0,0723 troy unser sølv hver.

Tre distinkte design utgjør flertallet av sølvkronene: Barber, Mercury og Roosevelt. På grunn av den brede tilgjengeligheten av disse sølvkronene og deres lettgraderte verdi, gjør de et pålitelig investeringskjøp.

Silver Quarters

Omtrent som sølvkronene,sølvkvartalerer identifisert som søppelsølv og selges for metallinnholdet i stedet for pålydende.

Beste sølvmynter å kjøpe i 2022 · Topp 10 mynter for investering - Money Metals Exchange (15)

Disse sirkulerte kvartalene ble slått fra 1932 til 1964, og har også tre design: Liberty Head, Standing Liberty-design og det mer moderne Washington-kvarteret. Disse sølvkvartalene mangler også kobberstripen langs kanten og er et trygt kjøp for investorer.

Meksikanske Silver Libertads

Meksikanske Silver Libertadser en av de nyere sølvmyntene på denne listen. Garantert av den meksikanske mynten, inneholder Silver Libertad en unse 0,999 fint sølv. Selv om det er flere design og valører (fra 1/20 unse til ett kilo), er en-unse-mynten standard og har alltid hatt den høyeste etterspørselen fra markedet.

Den meksikanske mynten begrenser strengt antall Silver Libertads utgitt, i gjennomsnitt mindre enn én million mynter per år siden 2008. Påfallende fra 2000 og utover viser en bevinget kvinne fra den meksikanske uavhengighetsseierssøylen på forsiden og en ørn på en kaktus som spiser en slange på ryggen.

Disse ti myntene er de beste sølvmyntene å kjøpe, enten du er en investor eller en samler. Hvis du ønsker å beskytte eiendelene dine mot devaluering, kan Money Metals Exchange hjelpe deg med å gjøre smarte investeringer i sølv og andre edle metaller.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 03/09/2023

Views: 6077

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.