En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (2023)

Skrevet avNatalie Vereen-Davis

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (1)

Velkommen til St. Pete Beach og Clearwater, Florida!

Jeg har din komplette førstegangsbesøkende guide til St. Pete Beach-området, slik at du kan planlegge, spise, spise og oppleve deg gjennom familieferien ved Florida Gulf Coast.

Omgitt av vestkysten av Florida like utenfor St. Petersburg-Tampa metroområde ligger en 23 mil lang strekning med hvit sand og blått vann.

Fra Caladesi Island State Park på det nordligste punktet til Pass-a-Grille nederst, har denne vakre samlingen av strender og feriesteder noe for enhver smak.

Enten du besøker for dagen fra Tampa, eller du er her for en ukes lang familieferie i St. Petersburg, vil du bli blendet av de brede, flate strendene, de fantastiske solnedgangene og det store utvalget av aktiviteter.

Vi har gått til disse strendene en gang i året siden 2014, og vi har samlet så mange morsomme forslag på St. Pete Beach for familier.

Etter hvert som barna våre har vokst, har vi hatt muligheten til å prøve ut nye hoteller, restauranter og aktiviteter å legge til i denne reiseguiden.

Dette innlegget inneholder tilknyttede lenker. Hvis du velger å kjøpe gjennom dem, vil jeg motta en liten provisjon uten ekstra kostnad for deg.

Oppdatert 5/2022|Skrevet 9/2015

Kart over St. Pete Beach Florida

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (2)

Først, la oss få oversikt over landet med mitt praktiske kart over St. Pete Beach!

Selv om området ofte omtales som St. Pete Beach eller St. Pete Beach/Clearwater, er denne strekningen av Gulf Coast faktisk sammensatt av en rekke samfunn, hver med sitt eget preg.

Når du flytter fra den sørligste enden av St. Pete Beach-Clearwater-området mot nord, vil du oppdage at hvert område tilbyr unike fasiliteter og et argument for å velge det som hjemmebase på stranden.

Pass-a-Grille, i sør, er eklektisk med litt hippy vibe og gamle Florida-hjem. Den korallrosa Don CeSar stjeler showet når du kommer over Pinellas Byway-broen.

St. Pete Beachproper er fylt med høyhus, massevis av gavebutikker og restauranter, og en livlig, skjerende atmosfære.

Madiera-strandensentre rundt en rolig strekning med leiligheter samt det berømte Johns Pass, hvor du finner restauranter, fiskecharter og shopping.

Redington BeachogRedington Shoreser dominert av høyhus fylt med leiligheter og ferieleiligheter, og mange restauranter.

Indian ShoresogIndian Rocks Beacher både avslappet og hjemmekoselig følelse. Det er ingen høyblokker her, og bare en håndfull restauranter, men de rene, nesten tomme strendene gjør opp for enhver reise du må gjøre.

Belleair ShoreogBelleair Beachha noen vakre - og gigantiske - hus! Dette ville være et flott område for å være vertskap for en utvidet familiesammenkomst og leie en av de palassaktige strandhusene direkte på Gulf Coast.

Clearwater Beach, på toppen av denne strekningen, har det alltid noe på gang, og du finner mange restauranter, danse- og gavebutikker.

Vil du anbefale St. Pete Beach for familier?

Absolutt!

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (3)

Vi har vært på besøk der som en familie siden mai 2014 (det var min første pressetur noensinne!), og vi elsket det så mye at vi har gjort det til vårt sommerferiested for familier.

Barna mine elsker ideen om stranden, men ikke sanden, så vi trenger en beliggenhet ved Gulf Coast som tilbyr stranden pluss andre ting når de er over å være sandete.

St. Pete Beach FL-området har fantastiske strender, men det har også putt-putt golf, et fantastisk barnemuseum, kunststeder, shopping og mer. Hvis du er villig til å dra litt lenger ut, har Tampa enda mer å gjøre!

Er St. Pete Beach trygt?

Ja. Vi har alltid følt oss trygge på alle våre ferier, og vi har streifet vidt og bredt.

Vi har også bodd på forskjellige typer overnatting – hoteller, suiter, VRBO-er, tradisjonell sommerleie – langs hele Clearwater-St. Pete Beach strekker seg, og vi har følt oss komfortable med de små barna våre.

Som når du reiser, bruk sunn fornuft og din beste dømmekraft. Sørg for at bilen din er låst om natten og helst parkert i nærheten av et sikkerhetslys.

Hvis noe føles dårlig, vær oppmerksom på den følelsen og svar. Vær oppmerksom på omgivelsene om natten, og gå i grupper.

Hvis du reiser med barn, er du sannsynligvis låst inne kl. 20.00 som vi gjør.

Men hvis du er ute etter mørkets frembrudd, går det bra: restaurantene, iskrembodene, minigolfattraksjonene og mer har en tendens til å ha mye folk langt utover kvelden.

Er vannet klart i St. Pete Beach?

For det meste, ja!

Vi bor på Atlanterhavskysten, iCharleston, South Carolina,og vannet vårt her er alt annet enn klart.

Det er derfor vi kjører til Florida-gulfkysten for våre strandferier, selv om det er en strand mindre enn 20 minutter fra inngangsdøren min.

St. Pete-strandvannet er vakkert lyseblå-grønt, og du kan se rett til bunnen når du er på grunt vann.

Det blir mørkere til en litt mer skyet grønn når du kommer ut til dypere vann, men totalt sett er vannet vakkert på Gulf-kysten.

Hvordan er sanden på St. Pete Beach?

Det er ekstremt fint og er nesten som melis. Vi har vært på en haug med strender, og jeg tror at St. Pete Beach-sanden er en av de mindre støtende.

(Det er fortsatt sand, så du finner det overalt i flere uker etter at du kommer hjem, men det er en liten pris å betale for en flott ferie!)

Sanden på Atlanterhavskysten – nærEdisto Island, South Carolinafor eksempel - er mye grovere med bittesmå skallbiter i den. Og noen strender i England har komplette steiner på seg!

Sammenlignet med alt dette, er St. Pete strandsand perfekt for å grave tærne ned i på en varm dag og nyte solen ... i hvert fall til barna trenger en matbit og avslappingen er ferdig!

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (4)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (5)

Clearwater Beach v. St Pete Beach: Hva er best for familier?

Mens du vil kunne ha en flott ferie uansett hvilket sted du velger, lener jeg meg mot St. Pete Beach for familien min.

Jeg har fortsatt yngre barn (førskolebarn og tidlig grunnskole), så vi trekker mot steder med mange aktiviteter, tilgang til uformelle restauranter og en rolig atmosfære for leggetider.

På våre tidligere turer har vi funnet ut at områdene rundt St. Pete Beach – spesielt Indian Rocks Beach, Madiera Beach og Pass-a-Grille – har en tendens til å være roligere og mer praktiske for familiens behov.

Hvis du har eldre barn som vil ha mange vannsportaktiviteter i løpet av dagen og du ikke bekymrer deg for en bestemt leggetid om natten, ville Clearwater Beach vært greit.

Det har en tendens til å være litt mer bøllete om natten enn søvnige Pass-a-Grille, men alt kommer ned til hva du leter etter i en ferieopplevelse.

Beste stedene å bo i St Pete Beach

Siden dette området er et yndet feriested (Clearwater Beach alene trekker rundt 4 millioner besøkende i året), vil du finne hundrevis av leiligheter, leiligheter, hotellrom og campingplasser opp og ned på stranden.

Jeg har hatt gleden av å bo på flere steder under besøkene mine, som jeg har tatt med nedenfor.

Jeg har personlig erfaring med disse eiendommene og kan anbefale dem med glede til alle som leter etter et flott strandhotell, ferieleilighet eller leilighet i St. Pete!

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (6)

Søt historisk hotell nær Pass-a Grille

The Coconut Inndateres tilbake til 1920-tallet, men den har alle moderne bekvemmeligheter en besøkende kan trenge eller ønske.

Vi elsket å slappe av i bassenget, som var lite, men fortsatt hadde god plass for barna mine å leke.

Til middag kan du snu burgere på utekjøkkenet bare noen skritt fra bassenget.

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (7)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (8)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (9)

Når du er klar til å gå til stranden, gå over Gulf Way og sett deg opp på sanden.

Senere kan du ta en av hotellets gratis sykkelutleie og cruise langs Gulf Way for å se solnedgangen.

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (10)

Vi bodde i en studioleilighet ovenpå, som var flott for familien vår.

Vi dro da datteren min fortsatt var liten, så hun kunne holde seg i sekken og leken, som passet komfortabelt i hjørnet av soveområdet.

Det lille kjøkkenet i leiligheten var ganske bra for enkle frokoster og smørbrød til lunsj.

Du vil kanskje også sjekke ut søstereiendommene, Havana Inn og Sabal Palms Inn, som begge også ligger i Pass-a-Grille.

>> Bestill ditt opphold på Coconut Inn. <<

The Ultimate in St Pete Beach Luksushotell

Don CeSar Hotel, St. Pete Beachdefinerte strandferien for de rike og berømte i et tiår, og denne forpliktelsen til luksus fortsetter med dette knallrosa strandhotellet i utkanten av Pass-a-Grille og St. Pete Beach.

I løpet av 1920-årene var Don CeSar stedet å se og bli sett!

Det har blitt fullstendig restaurert, så du kan nå bli der F. Scott Fitzgerald hvilte hodet, bare med moderne bekvemmeligheter og frisk ny innredning.

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (11)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (12)

Hotellet er vakkert innredet overalt, og det er så mange ting å gjøre på Don Cesar at du ikke trenger å gå utenfor eiendommen.

Slapp av på spaet eller møt en personlig trener på treningsstudioet for å brenne av noen feriekalorier.

Deretter kan du kose deg på en av restaurantene - du kan ikke glemme en søt godbit etterpå på onkel Andy's Market.

Spis isen ved de to bassengene og se de andre gjestene boltre seg.

Det er også flere butikker i Don Cesar, hvor du kan kjøpe merkede skjorter, eksklusive vesker, strandklær og leker eller smykker.

Don CeSar er kostbar sammenlignet med alt annet på denne listen, men det var en morsom spurge for oss.

Vi elsket hvordan insular hele opplevelsen føltes.

>> Bestill ditt opphold på Don CeSar. <<

The Perfect St Petersburg FL Family Resort

The Beach House Suiteser et fantastisk alternativ for familier som ønsker luksusen til Don Cesar med litt mer plass.

Vi ELSKET tiden vår her, og har planer om å komme tilbake hit igjen i fremtiden.

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (13)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (14)

Eid av Don CeSar-hotellet, Beach House Suites ligger innen gangavstand fra Pink Palace.

En stor fordel ved å bo her er at gjestene på Beach House Suites får full tilgang til Don CeSars bassenger og strandstoler.

Gjesterommene på Beach House Suites er innredet i grått og hvitt for en ren, moderne følelse.

Hver har 1 soverom og 1 stort bad.

Det er også en sammenleggbar sofa for barna.

Vi elsket det komplette kjøkkenet, som kom utstyrt med gryter, panner og sølvtøy.

Etter middag hver kveld satt vi ute på balkongen og spilte kortspill.

Hvert rom har en balkong og havutsikt!

Feriestedet legger ut store komfortable strandstoler på stranden for gjestene hver morgen, og det er hytter til leie.

Vi fikk en på vår siste dag, og den var verdt hver krone! (Det er også den eneste gangen jeg noen gang har fått en pizza levert til stranden!)

Når du er lei av stranden, ta turen til bassenget eller Sand Dollar Bar.

Sitt på en av huskene og nyt en frostig pina colada for den ultimate feriestemningen.

>> Bestill ditt opphold på The Beach House Suites her. <<

Kitschy St Pete Beach Motel med vintage sjarm

Plaza Beach Hoteler stedet ditt i St. Pete Beach for en kitschy opplevelse med et tilbakeblikk til de gamle mamma- og popstoppene på 1950-tallet!

Hele eiendommen er innredet i morsomme, lyse farger, som stikker mot den hvite sanden og grønnblå vannet i Gulfen.

På hvert av hotellrommene er det 2 senger, et bad og en liten kjøkkenkrok.

Rommene er flislagt, noe som hjelper med sanden som uunngåelig vil komme inn i rommet ditt.

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (15)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (16)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (17)

Selv om du ikke har plass til å lage et 3-retters måltid her, har du plass til enkle frokoster, piknik og snacks.

Hotellet er rettet mot familier og eventyrlystne unge reisende, så du vil finne mange aktiviteter på stedet, inkludert vannsport, et basseng, et volleyballnett, shuffleboards, et sjakkbrett i naturlig størrelse og en 9-hulls minigolf kurs.

Eiendommens beliggenhet i St. Pete Beach er super praktisk i forhold til Publix at Dolphin Village, en av de eneste dagligvarebutikkene på denne strandstrekningen.

Det er også en Chick-fil-A og CVS i nærheten.

I tillegg er Buona Ristorante (en deilig italiensk restaurant) og det berømte 1200 Chophouse innen gangavstand.

>> Bestill ditt opphold på Plaza Beach Hotel her. <<

Koselige leiligheter i Indian Shores Florida

Barefoot Beach Resorti Indian Shores har individuelt eide personlige leiligheter som leies ut av forvaltningsselskapet på stedet.

Dette oppsettet skaper en følelse som er mer som hjemme og mindre som et hotellrom.

Den har alle fasilitetene til en AirBnB med forsikring om at ledergruppen er der hvis noe går galt.

Leilighetene er alle innredet forskjellig: den vi bodde i var ren og komfortabel, og de andre gjestene vi snakket med gjentok den samme ideen.

Vi hadde en 2 soverom og 2 bad enhet med en sol veranda og komplett kjøkken.

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (18)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (19)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (20)

På eiendommen kan du svømme i bassenget eller fiske utenfor bryggene i Narrows.

Det er også griller for besøkende bruk hvis du vil tilberede din daglige fangst!

Mens Barefoot Beach Resort ikke ligger på stranden, er det bare noen skritt over Gulf Boulevard til det nydelige vannet.

Det er til og med en fotgjengerovergangssone for å komme deg trygt frem og tilbake.

>> Bestill ditt opphold på Barefoot Beach Resort. <<

Feriehus ved stranden Madeira Beach

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (21)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (22)

For vår familieferie i St. Pete Beach i 2021 bodde vi iSjøbris, en høyhus leilighet nær John's Pass på Madeira Beach.

Vi endte opp med å elske dette området og ville komme tilbake igjen på et blunk.

Sea Breeze-bygningen er stor, og hver leilighet vil være litt annerledes siden ulike utleiefirmaer og eiere tar seg av hver enkelt.

Vi ble inneSea Breeze 202, som var en sluttenhet med 2 soverom og 2 bad.

Soverommene var begge store, og badene var rene og pent innredet.

Hver enhet leveres med enfull havutsikt, balkong og utemøbler, og det var her vi hang ut hver kveld.

Kjøkkenet vårt var også fint: Jeg hadde dratt på et ukeslangt måltidsforberedende eventyr før vi ankom, så vi trengte ikke lage mye mat utover å varme opp tingene jeg allerede hadde laget.

Vi elsketblande drinker i den medfølgende blenderen, serverer store tallerkener med nachos på serviset, og har kalde smørbrød og pastasalat hver dag til lunsj.

Leieleiligheten kom ikke med strandutstyr, så vi tok med vårt eget.

Det er en felles strandstoloppbevaring nede i garasjen, og ingen rotet med stolene eller lekene våre hele turen.

Du vil ha tilgang tilsmall-ish basseng og badestamp, men det er rett på stranden. Vi elsket å henge ut i bassengområdet og lytte til bølgene!

Forvaltningsselskapet er ikke på stedet i Sea Breeze, men kontoret er ikke langt unna.

Du kan alle dem 24 timer i døgnet eller slippe inn på kontoret ved Ram Sea i Redington Beach i arbeidstiden.

>> Bestill ditt opphold på Sea Breeze. <<

De beste restaurantene i St Pete Beach i Florida

En ting jeg elsker med denne strekningen av Gulf Coast er at det bare er noen få nasjonale kjeder.

Stopp inn i en av de mange lokalt eide restaurantene for fersk sjømat, en rask frokost eller noen kveldscocktailer.

Her er et par av våre favorittsteder å ta en rask matbit! Alle er barnevennlige hvis du reiser i en gruppe med små.

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (23)

Hurricane Restaurant, Pass-a-Grille

.Jeg hadde noen av de beste svarte kyllingen alfredo jeg noen gang har prøvd her, og mannen min elsket grouper.

Hvis du leter etter en Pass-a-Grille-strandrestaurant, ta turen hit så du kan se solen gå ned om kveldene eller se på folk på Gulf Way!

Shaner's Land and Sea Market, Pass-a-Grille

Vi må inkludere et stopp her hver gang vi er i byen!

På turen vår hvor vi bodde på Coconut Inn i Pass-a-Grille, var min mann, daværende småbarnsdatter, og jeg innom her minst tre ganger.

Det er en deilig smørbrøddisk for raske lunsjer, og et stort utvalg av fersk sjømat på baksiden.

Jeg elsket de fylte kyllingbrystene--vi hadde de to nettene på rad.

De har et bredt utvalg av kjøtt og tilbehør som kan tilberedes i hotellets kjøkkenkrok eller utendørs grill.

Markedet tilbyr også et lite utvalg av dagligvarevarer som frukt, grønnsaker, øl, brød.

The Friendly Fisherman, John's Pass, Madeira Beach

Hvis du vil ha fersk sjømat, ta turen hit på strandferien i St. Pete!

De hadde fått flotte hush-valper, som vi alle skar ned.

Jeg likte den deilige bakte Scrod Jason mens mannen min og barna fikk de stekte rekene.

De sa det var flott (jeg er allergisk mot reker, så du må ta deres ord for det!)

Den virkelige stjernen i showet var den stekte fisken som vi selv hadde fanget på et tidligere fiskecharter den dagen utenfor Hubbards Marina.

The Friendly Fisherman vil fikse all fersk fisk fra Hubbards Marina-charter gratis!

Sweet Brewnette, Madeira Beach

På vår første morgen av vårt siste besøk i St. Pete Beach-området oppdaget vi dette stedet, og det ble raskt en favoritt.

Bakverkene er nylaget hver morgen, og de har også et godt utvalg av oppfinnsomme kaffer, bagels og frokostsmørbrød.

I tillegg er det rett nede i gaten fra Sea Breeze-leiligheten vår (se ovenfor) for raske og enkle frokoster og kaffe.

Toucan's Bar and Grill, Clearwater Beach

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (24)

Etter at vi hadde forsøkt Frenchy's en natt og oppdaget en 2 timers ventetid, begynte vi å vandre på leting etter mat og kom over dette stedet.

Det er ikke noe fancy - en sportsbar, egentlig - men det er en sportsbar med flott utsikt.

Vi fikk forretter, burgere og vinger, og de var i den høyere enden av pubmat.

Det er komfortmat på sitt beste i en gangbar beliggenhet til resten av Clearwater Beachs restauranter, butikker og barer.

Prøv å spise ute hvis været er fint: du vil kunne se på folk, og du vil ha utsikt over Gulfen.

Frenchy's Rockaway, Clearwater Beach

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (25)

Dette stedet er en Clearwater-institusjon, og den timelange ventetiden er et bevis på det faktum.

For å slå folkemengdene, gikk vi rett da de åpnet en morgen.

Etter å ha spist der, var vi glade for at vi hadde funnet en måte å prøve det på.

Conch fritters og krydret dipping saus var verdt hele turen.

LESERANMELDELSE: Jeg har også hørt fantastiske ting omSnappers Sea Grille(St. Pete Beach),Crabby Bills(Clearwater), og1200 Chophouse(St. Pete Beach) fra mine lesere, men jeg har ikke hatt sjansen til å prøve dem ut selv. Neste gang!

Unike ting å gjøre i St Pete Beach

Jeg er en av dem som ikke kan sitte stille på ferie, så vi har vært i stand til å utforske en lang rekke ting rundt St. Pete Beach og Clearwater.

Dette er selvfølgelig alle familievennlige aktiviteter, siden vi tar med barna våre overalt, men de er også flotte for alle som besøker området.

Hovedattraksjonene her er selvfølgelig strendene i St Petersburg, Florida!

Enten du kan svømme som en fisk, ha lyst på eventyrsport, eller bare vil henge på stranden for å lese, er det et sted å gjøre det.

Hvis spruting i vannet ikke er nok for deg og familien din, har jeg forslag til det scenariet også.

Ikke bare vil du være i stand til å utforske de flere, du vil komme unna med en følelse av historie. Dessuten er disse aktivitetene en fin måte å tilbringe noen timer på!

Føler seg sporty

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (26)

Prøvestand-up paddleboarding i Pass-a-Grille, eller se hvor lenge du kan bli på en av dissestore vann-trikes i St. Pete Beach.

Ta til himmelen! Clearwater tilbyr flereparaseiling utstyrslik at du kan se vannet fra et nytt perspektiv.

De fleste av båtene går fra Clearwater Beach, selv om det er noen få utstyrsfirmaer som tar ut fra St. Pete Beach.

Du kan ta med overraskende små barn på disse paraseilbåtene – min 7 år gamle møtte høydekravet i fjor – slik at hele familien kan ta seg en ettermiddag på vannet.

Kajakkutleieer en fin måte å se denne strekningen av øya fra bukten.

Det er et piratliv for meg

Av alle St Pete Beach-turene kan dette være det morsomste!

Legger til kai på Madeira-strandenPirate Adventure Cruiseinviterer landkrabbe ombord for å oppleve det åpne hav (eller stille St. John’s Pass – i grunnen det samme).

Barna mine så denne båten i det øyeblikket vi gikk inn på Madeira-stranden, og de ville IKKE slutte å snakke om den!

Voksne kan nyte en drink eller to mens barna slår seg sammen med de lokale piratene for å finne skatter om bord for å holde alle på linje med en vannpistolkamp.

Cruiset varer omtrent en og en halv time, noe som er en utmerket plass for barn: kortere og de ville bli opprørt over å forlate piratskipet, og lenger og de ville kjede seg.

Selv om dette ikke er en delfintur spesifikt, er det stor sjanse for at du vil se en av disse vennlige skapningene på turen.

Bestill definitivt tidlig, da dette er en populær tur!

>>Få billetter til Pirate Adventure Cruise her. <<

Shopping i St Pete Beach

Handle til du slipper! Mens det er butikker opp og ned langs Gulf Coast her, bør du ta turen til noen få steder for å maksimere handletiden.

Pass-a-Grille historiske distrikt

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (27)

Gå til krysset mellom Gulf Way og 8th Street for å utforske det beste av Pass-a-Grille-shopping. Her finner du kunstgallerier, gavebutikker og klesbutikker rett ved siden av noen flotte restauranter.

Ikke glem å stoppe på Paradise Sweets for en iskrem mens du er opptatt med shopping!

Corey Avenue Shopping i St. Pete Beach

Du vil kunne finne flotte klær, håndvesker, suvenirer, hjemmeinnredning og mer på denne strekningen med fargerike butikker i St. Pete Beach.

Corey Avenue ligger midt i St. Pete Beach, og har vært et stort trekkplaster for både lokalbefolkningen og besøkende siden området ble opprettet i 1937.

For enda flere alternativer, besøk Corey Avenue-markedet som arrangeres hver søndag. Selgere bringer varene sine ut under skyggefulle telt fra kl. 10.00 til 14.00 søndager året rundt.

I sommermånedene arrangeres et annet marked på onsdager fra 18-22. Handle litt, og spis deretter middag på en av matbilene på stedet.

John's Pass på Madeira Beach

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (28)

Fylt med knirkete strandpromenader, en fungerende brygge og dusinvis av butikker, var dette et av favorittstedene våre å besøke mens vi bodde på Sea Breeze på Madeira Beach.

[Se merknader om leiligheten vår ovenfor i delen "hvor du skal bo".]

Du kan finne alt her fra godteri til Lilly Pulitzer, solhatter til plendekor.

Den enorme Surf Style-butikken i sentrum er flott for joggebukser, billige t-skjorter, hatter, strandleker og nye flip flops.

Full skår

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (29)

Ikke glem å gjøre den stiften av strandferier:gå putt-putting!

Det er mange kurs langs hele dette området.

Vi hadde det kjempegøy en natt på Smuggler's Cove i Indian Shores, hvor du kan pause halvveis i spillet for å mate noen alligatorer.

I sommermånedene (mai-september) holder disse minigolfbanene åpne i god tid etter mørkets frembrudd, slik at du kan ha det gøy etter at du er ferdig med middagen.

Din egen private øy

Tilbring dagen i en av de vakre statsparkene nær St. Pete Beach, og opplev uberørte barriereøyer på sitt beste.

Caladesi Island State Park

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (30)

Caladesi Island State Parker kun tilgjengelig med ferge, kajakk eller personlig båt, så det er et av de få stedene å ha en Florida Gulf Coast-strand nesten helt for deg selv.

Hvis du tar fergen til Caladesi Island, ta turen til Honeymoon Islands hovedbrygge, hvor Caladesi Island-fergen går hver halvtime fra kl. 10.00.

Honeymoon Island ligger i Dunedin, Florida, som ligger en times kjøretur fra St. Pete Beach, og omtrent 40 minutter fra Clearwater Beach.

Fra bryggene drar du på en 20 minutters fergetur gjennom vakre myrer, og går deretter i land på selve øya.

Delstatsparken tilbyr strandstolutleie på øya hvis du ikke vil ta med din egen, men du vil definitivt pakke med mye vann, snacks og solkrem.

Du kan bo maksimalt 4 timer på øya før du må reise tilbake.

Spør på billettkontoret eller båtkapteinen din hvis du har spørsmål om når du trenger å rekke fergen tur/retur.

Billetten din dekker en rundtur til og fra øya.

Prissetting: $16/voksen, $8/barn 6–12, og gratis for 5 og under

TIPS: Du kan få $1 i rabatt på hver persons billett ved å brukeCaladesi Island Ferry-kupongenher.

Honeymoon Island State Park

Bryllupsreise Islandvar Floridas mest besøkte delstatspark de siste seks årene.

Når du kommer til Honeymoon Island State Park, må du ta en tøff avgjørelse: gå rett til stranden, la barna leke på lekeplassen, eller lær på Rotary Centennial Nature Center.

Stranden er bred og vakker, og den har utendørs dusjer tilgjengelig for alle gjester. Du kan også ta med surfebrettet for å fange noen bølger.

Andre flotte naturaktiviteter inkluderer fotturer på de mer enn 3 km med stier rundt parken eller leie en sykkel på stedets leiestasjon.

Rotary Centennial Nature Center har roterende utstillinger som introduserer nøkkelbegreper om det lokale økosystemet og dyrene og plantene som kaller dette området hjem.

Senteret er gratis for alle parkbeskyttere, så bruk denne flotte pedagogiske ressursen på dine reiser!

Konsesjonsstanden er en liten, men fullpakket bygning som serverer burgere, pommes frites, shakes og mer.

Adresse: 1 Causeway Boulevard, Dunedin, Florida

Gebyrer: $8/bil (for opptil 8 personer)

Fest på Brygga

Ikke glem å gå tilPier 60 i Clearwaterminst én gang på turen.

På dagtid tilbyr Pier 60 flotte fiskemuligheter på den 1080 fot store brygga.

Ta tak i fiskeutstyr og agn i bryggebutikken.

Se hvor mange delfiner, fisker og fugler du kan se gjennom et av teleskopene på brygga.

Barna dine må sjekke ut lekeplassen som ligger like til høyre for bryggens inngang og midt i det store grønne området nær Pier 60.

På en fin dag kan du nyte turstiene gjennom parken og se statuen av Theodoros Greigo, som var den første greske mannen som kom til Amerika.

Det arrangeres en nattlig festival der (omtrent som den på Key Wests Mallory Square) to timer før og to timer etter solnedgangen.

Sjekk ut gateartistene og se hva de lokale håndverkerne har å tilby.

Det er rikelig med parkering ved foten av brygga.

Adresse: 1 Causeway Boulevard, Clearwater Beach, Florida

Kunst og kultur

Hvis du har lest denne bloggen lenge, vil du vite at jeg alltid, ALLTID kommer til å finne et museum å besøke.

Sentrum av St. Petersburg er bare en rask kjøretur unna, hvor du kan oppleve byens nasjonalt anerkjente kunstscene.

Dali-museet

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (31)

De Dali-museeter en omfattende gjennomgang av livet og det kaotiske genialiteten til nøkkelfiguren i surrealismebevegelsen.

Gjestene vil umiddelbart legge merke til at den funky, moderne bygningen ser ut som noe rett ut av Salvadore Dalis kunstverk.

Skjemaet følger definitivt funksjonen her når du beveger deg gjennom hvert av rommene og lærer om Dalis visjon.

Rommene som viser frem hans tidligere, mer tradisjonelle verk er staselige og høye, mens rommene som viser hans avantgarde surrealistiske verk er mer intime og mindre.

Flere av utstillingene er interaktive, med projeksjoner, film og samarbeid han gjorde med andre kunstnere (som Andy Warhol).

Last ned Dali-appen før du drar, og du vil ha en selvguidet tur tilgjengelig på telefonen.

Telefon: (727) 823.-3767

Adresse: 1 Dali Boulevard, St. Petersburg, Florida

Timer: mandag-onsdag og fredag-søndag 10.00-18.00, torsdag 10.00-20.00

Adgang: $29/voksne; $27/lærere, militære og seniorer; $20/tenåringer og studenter; $12/barn 6-12; 5 og under gratis

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (32)

Chihuly-samlingen

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (33)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (34)

Jeg elsker dette museet, og hver gang jeg besøker, blir jeg blendet av fargen og kreativiteten som går inn i hvert av disse stykkene.

Turen tar besøkende gjennom de viktigste glasstypene produsert av Dale Chihuly og teamet hans gjennom hele karrieren.

Museets vegger, tak og gulv er malt i dype farger (ofte svart), slik at de opplyste glassbitene spretter levende ut mot deg.

Du vil lære om Chihulys skisseprosess, og hvordan disse 2D-skissene deretter gjengis i 3D-glass, og du vil se eksempler på spiralene, kulene, blomstene og lysekronene som definerer den karakteristiske Chihuly-stilen.

Mot slutten av turen er det et lite rom med en looping-video som spilles av.

Bli her i noen minutter for å høre fra håndverkerne ved Chihuly Studio om deres prosess og visjon.

Barna mine dro for første gang i 2021, og de snakker fortsatt om opplevelsene deres der.

Vi dro til Indianapolis Children's Museum i fjor sommer, og de ble overrasket over å se en massiv Chihuly-lysekrone i hovedlobbyen!

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (35)

Telefon: (727) 896-4527

Adresse: 720 Central Avenue, St. Petersburg, Florida

Timer: 10.00-17.00 mandag-lørdag, 12.00-17.00 søndag

Adgang: $20/voksne, $13/barn 6–18

Les mer om St. Pete Arts Scene her!

Morean kunstsenter

Glassblåsingsdemonstrasjonene påMorean kunstsenterkom sammen med dine Chihuly Collection-billetter og er vel verdt en halvtime eller så.

Museum of Fine Arts

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (36)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (37)

Siste stopp i kunsteventyret ditt erMuseum of Fine Arts, som ligger i hjertet av St. Petersburg.

Her kan du utforske to etasjer med skulptur, malerier og fotografi, alt fra gammel kunst til samtidsverk.

Vi elsket temaheftene som var tilgjengelige, som hjalp oss med å veilede barna våre til de delene de ville finne mest interessante.

Vi tok våre to barn (som var 5 og 7 på tidspunktet for vårt besøk), og de likte å gå gjennom å se på alle de forskjellige typene kunstverk.

Hvis du vil lære hvordan du kan inkludere mer læring i familiereisene dine, kan du registrere deg for å få en GRATIS PDF nedenfor:

2022 MERK: Vanligvis er det en kafé og museumsbutikk i det store hovedrommet til Kunstmuseet, men det er fjernet på grunn av pandemiske bekymringer. Jeg håper de begge åpner igjen snart!

Fiskevenner

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (38)

Ligger i Tampa, som er ca. 45 minutter fra St. Pete BeachFlorida akvariumer en flott regnværsdagsaktivitet!

Familien din vil kunne utforske dusinvis av tanker fylt med fisk, maneter, haier, pingviner, alligatorer og mer.

Vi elsket den enorme geo-domen som huser Florida våtmarksdelen.

Her er det alle slags gangveier og trapper for å utforske de forskjellige typene dyr og habitater som finnes i Florida.

Sjekk for å se når dyrskuene skal være.

Vi var i stand til å lære om pingviner under vårt besøk og møte en av pingvinene som bor på Florida Aquarium.

Utover dyrene er det mer å gjøre i akvariet fra å lage en karikatur til å hoppe i utendørs sprutputen.

BUDSJETTERINGSTIPS: Hvis du planlegger å tilbringe tid i områdene St. Petersburg og Tampa under Clearwater-St. Pete Beach opphold, vil du kunne gjøre de mest populære aktivitetene, inkludert Florida Aquarium, for en flott rabatt med Tampa CityPass.

Les mer her >>Tampa City Pass

Fort De Soto Moro

HistoriskFort De Sotoer et av våre favorittsteder å gå i St. Pete Beach-området.

Det er like sør for Pass-a-Grille og St. Pete Beach og gjør det til en enkel dagstur.

Fra Don CeSar til Fort De Soto-porten er det en total kjøretid på 12 minutter (super praktisk!).

Besøkssenter

Besøkssenteret ligger på stranden og rett ved siden av det historiske fortet. Du kan bruke toalettet, ta en burger på grillen deres, eller handle en suvenir i den fullsatte butikken.

Sykkelutleie

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (39)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (40)

Gå rett utenfor besøkssenteret for å leie en sykkel eller surrey i kiosken. Vi fant at prisene var rimelige og har fått en surrey-leie på våre siste flere turer.

Det er noe så morsomt og gammeldags med å ri rundt i strandområdene!

Båtturer

Hvis du vil utforske litt utenfor allfarvei, anbefaler jeg på det sterkeste båtturene som går fra parkens to brygger (sørg for at du er klar over hvilken fergen din vil ligge til kai ved!).

DeEgmont nøkkeltur krever en 15 minutters fergetur til en øy som en gang huset en hel militærby. Den går fra innsiden av parken ved kaien på Anderson Avenue.

Du kan se fyret som ledet skip rundt i det grunne vannet på øya, og deretter kan du gå langs de mange stiene på øya for å utforske ulike deler av den gamle militærkomplekset.

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (41)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (42)

Den gamle byen på sørenden av øya er hjemsøkende og fengslende ettersom de røde mursteinsveiene er det eneste vesentlige som er igjen av denne en gang komplette byen.

Beskyt på den nordlige enden av øya, og du kan finne en haitann eller to. Hvis du heller vil snorkle, kan du henge ved området der fergen din la til kai: vannet er varmt og grunt der.

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (43)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (44)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (45)

DeShell Island Keyfergen tar besøkende til en vakker ubebodd øy fra Fort de Soto båtslipp (det er like før billettluken). Vi gjorde denne turen på den siste turen, og det var så gøy å gå rundt med bare et dusin andre mennesker på de to øyene vi besøkte den dagen.

Fort De Soto historiske sted

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (46)

Tilbake i selve parken er det titulære Fort De Soto historiske stedet.

Fortet, som ble bygget i de siste årene av 1800-tallet, her og på Egmont Key i nærheten, så aldri noen handling.

Ved starten av andre verdenskrig hadde området sluttet å bli brukt som en forsvarsposisjon, men det fungerte som et testområde for bomber.

På slutten av andre verdenskrig overtok Pinellas County eiendommen og fortsetter å drive den i dag.

Barn vil elske å gå gjennom de tomme rommene i fortet, klatre på de gjenværende kanonene og utforske kriker og kroker på dette en gang livlige stedet.

Ett rom i fortet fungerer som en historisk gjennomgang av fortet, og du kan se bilder av det bygges og bo i.

>> Les mer om vår tid på Fort De Soto her. <<

The Sunken Gardens

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (47)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (48)

Vi snublet over dette stedet mens vi var på St. Petersburg Children's Museum, og det endte opp med å bli et av høydepunktene på vår siste tur.

For rundt 100 år siden kjøpte en rørlegger denne eiendommen og begynte sakte å drenere deler av den og legge til planter over hele den.

Han og kona fikk nysgjerrige forbipasserende til å spørre dem om prosjektet, som endte opp med å bli en jevn strøm av betalende kunder.

Familien holdt på eiendommen til 1999, da byen St. Petersburg kjøpte den.

I dag er det en populær turist-, bryllups- og piknikdestinasjon ettersom besøkende kan vandre gjennom de mer enn 50 000 tropiske plantene på hele eiendommen.

Det er flere dyr som bor der, inkludert en søt parakitt som hilser deg med "hei, baby!"

Ta deg tid til å gå gjennom stiene i hagen mens du vil møte vannfunksjoner, massive palmer, små dammer og mer.

Det er utrolig å tenke på at det hele var sump på et tidspunkt!

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (49)

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (50)

Vi likte en piknik i nærheten av et av bordene mot forsiden av hagen: de er godt merket på kartet som følger med adgang.

Fra St. Pete Beach er Sunken Gardens omtrent en 20 minutters kjøretur. De ligger i Crescent Lake-området i St. Petersburg.

Telefon: (727) 551-3102

Adresse: 1825 4th Street North, St. Petersburg, Florida

Timer: 10:00-16:30 mandag-lørdag, 12:00-16:30 søndag

Adgang: $15/voksne, $12/seniorer, $6/barn 2–17, gratis under 2

St. Pete Beach reiseguidetips

Mens landstrekningen fra Pass-a-Grille til Clearwater bare er 23 miles lang, vil du ikke gå noen steder raskt.

Hvis du har middags- eller aktivitetsreservasjoner, sørg for å sette av rikelig med transittid.

Mellom de travle områdene St. Pete Beach og Clearwater, stopplys og alle som er på øytid, er trafikken ofte ganske sakte.

Det røde tidevannet kan komme plutselig.

En førstegangsbesøksguide til St. Pete Beach og Clearwater, Florida [Oppdatert for 2022!] — Cosmos Mariners: Destinasjon ukjent (51)

Denne algeveksten skjer 30-50 miles fra kysten og blir feid inn i det grunnere vannet av strømmene.

Når det røde tidevannet er tilstede, vil øynene dine brenne og halsen din vil svi omtrent som om du har en forkjølelse på vei.

For spesielt sensitive personer kan det gi kvalme eller oppkast.

Du vil også begynne å se store mengder fisk skylle opp død på kysten. (Vennligst ikke lek med disse døde fiskene som vi så en liten jente gjøre. Æsj.)

Når det røde tidevannet skjer, er det vanligvis plutselig, så du kan ikke planlegge ferien rundt det.

For turen vår i juni 2021 var det en rød tidevannsoppblomstring på Madeira-stranden akkurat der leiligheten vår var, og det var ikke gøy å være ute på stranden etter de første dagene.

Heldigvis var det en liten blomst, og vi var i stand til å gå til nærliggende strender og aktiviteter for å komme vekk fra den.

Kort sagt, det vil ikke ødelegge ferien din, men du må kanskje blande planene dine litt. Du kan sjekkerødvannsrapportenfor Florida her.

Sørg for å avklare hvilken side av landet hotellet ditt ligger på.

Det er vann på begge sider av St. Pete Beach/Clearwater-området, men hvis du er interessert i utsikt over Gulf (og ikke bare en "vann"-utsikt), er det verdt å ringe til hotelleieren din.

Velg nøye hvor du skal bo.

Fordi stemningen i hvert område av St. Pete-Clearwater er så forskjellig, vil du være sikker på at overnattingsstedet samsvarer med forventningene dine.

Hvis du leter etter mange natteliv og restauranter innen gangavstand, er St. Pete Beach eller Clearwater trygge spill.

Hvis du heller vil nyte rolige kvelder og urørte strender, kan du ta turen til Pass-a-Grille eller Indian Rocks Beach.

Madeira Beach er et godt kompromiss: John's Pass har restauranter, barer, shopping og turer, men feriestedene like oppe ved Gulf Boulevard er ekstremt stille om natten.

Det er ikke mange dagligvarebutikker direkte på Gulf Coast.

Selv om det er noen få spredt her og der, kan du finne ut at den nærmeste dagligvarebutikken faktisk er tilbake mot St. Petersburg, Seminole eller Largo.

Bruk den GPS-en, og ikke bruk mer tid i bilen enn du må!

Jeg håper denne St. Pete Beach-besøksguiden var nyttig!

Hvis du planlegger en ferie her og ønsker tilbakemelding på reiseruten din,email meg!

Har du besøkt St. Pete Beach/Clearwater-området? Hva likte du å gjøre der?

Utvalgte

Natalie Vereen-Daviser innfødt i Charleston, South Carolina, som elsker å utforske hjembyen sin mellom turer rundt om i verden med mannen sin og 2 barn. Hun startet Cosmos Mariners i 2014 som en måte å bygge bro mellom hennes kjærlighet til reise og karrieren som engelsk professor, og hun håper at nettstedets innhold vil hjelpe deg til å virkelig reise smartere!

FørstegangsveiledningerFloridaSydenreiseReisetips

Natalie Vereen-Davis

FAQs

What is Clearwater Beach ranked in 2023? ›

– Bright and beautiful Clearwater Beach is officially named the “Best Beach in the South” for USA Today's 10BEST 2023 Readers' Choice Awards. Editors from the media outlet selected 20 beaches in the southern United States, from Virginia to Texas, and called upon USA Today readers to vote for their favorite beach.

Is it safe to swim at Clearwater Beach today? ›

Yes, you can swim at our beaches, year 'round! Most visitors find our Gulf water temperatures quite pleasant, especially if they are coming from colder climates. See our chart of average Gulf water temperatures below.

Is it safe to travel to Clearwater Florida right now? ›

Clearwater Beach is a safe place for visitors and residents alike. With significantly lower crime rates than other major cities, visitors can enjoy this beautiful coastal city with peace of mind. Clearwater even has a lower violent crime rate than most other cities in Florida.

Which is the best beach Clearwater or St. Pete? ›

Clearwater Beach was named the '#1 Beach in the U.S. by TripAdvisor in 2019. Most recently, TripAdvisor also ranked St. Pete Beach the '#1 Best Beach in the U.S. in 2021! This may go without saying, but regardless of which beach you choose to visit, you'll be sure to enjoy plenty of natural beauty.

What is the best beach in the world 2023? ›

1. Baía do Sancho, Fernando de Noronha, Brazil: Baía do Sancho may not be easy to reach, but it is the world's best beach, according to a 2023 ranking from Tripadvisor. 2. Eagle Beach, Aruba: Fofoti trees grow on the golden sand in Aruba.

Is Clearwater Beach affordable to live? ›

The cost of living in Clearwater is overall on par with the national average, based on Sperling's Best Places Index. It was just 0.9% under the overall national score and 4% under the Florida average. Housing was below the national average, as was transportation.

Can you drink alcohol on Clearwater Beach? ›

No alcohol is permitted on Clearwater's public beaches.

Can you drink the water in Clearwater? ›

Pinellas County Utilities delivers clean, quality tap water that meets or exceeds all federal and state standards for safe drinking water.

Can you walk on the beach at night in Clearwater? ›

Can you walk on Clearwater Beach at night? Yes, Clearwater Beach is open 24 hours a day.

What's the safest beach in Florida? ›

Safest Beaches in Florida
  • Key Biscayne: The Tropical Paradise.
  • Fort Lauderdale Beach: The Venice of America.
  • St. ...
  • Fort De Soto State Park: Nature's Masterpiece.
  • Sanibel Island Beaches: The Seashell Treasure Trove.
  • Marco Island Beaches: The Coastal Oasis.
  • Clearwater Beach: The Sunset Capital.
Jul 1, 2023

Is downtown Clearwater safe? ›

The chance of becoming a victim of either violent or property crime in Clearwater is 1 in 45. Based on FBI crime data, Clearwater is not one of the safest communities in America. Relative to Florida, Clearwater has a crime rate that is higher than 71% of the state's cities and towns of all sizes.

Is St. Pete Beach water clear? ›

The crystal-clear gulf waters of St. Pete Beach are perfect for paddle-boarding, skim-boarding, parasailing and jet skiing. and other water sports.

Is St. Pete Beach as nice as Clearwater? ›

Pete Beach was named #1 in the U.S. in 2021! With gorgeous white sands and amenities galore (including some great beach bars right on the sand) St. Pete Beach was named Tripadvisor's top beach in the U.S. for 2021. Clearwater Beach was named #1 in the U.S. in 2019!

What is the best time of year for St. Pete Beach? ›

You're in the right place! The perfect time to visit St. Pete Beach is March-May due to the excellent weather conditions, and you might even find that the cost of flights and accommodation are lower than if you travel during the peak holiday seasons.

Where is Clearwater Beach ranked? ›

June 2, 2023 - Clearwater Beach has claimed the No. 1 spot in USA Today's rankings of Best Beach in the South. The rankings, which were released Friday, attribute Clearwater Beach's top ranking to its white sandy shoreline, the surrounding cafes and the activities at Pier 60.

Is Clearwater Beach a #1 beach? ›

Nearby Clearwater Beach also earned accolades as the No. 1 beach in the U.S. in 2019, 2018 and 2016. The awards don't stop there.

What rank is Clearwater Beach? ›

The travel site TripAdvisor has named Clearwater Beach the top beach in the country for the second year in a row. St. Pete Beach was ranked fourth place and Siesta Beach finished in sixth place. Clearwater Beach was also rated the sixth best beach in the world.

Is Clearwater Beach number 1? ›

The beach topped the list of 20 beaches in the southern U.S. from Virginia to Texas. CLEARWATER, Fla. — Can't say we're surprised. Clearwater Beach was named "Best Beach in the South" for USA Today's 10BEST 2023 Readers' Choice Awards.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated: 07/10/2023

Views: 5925

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.