Hostemedisin for barn: Fra reseptbelagte medisiner til naturlige behandlinger (2023)

Hoste hos barn er ganske vanlig, spesielt når barnet har influensa.ENHvis kroppen kommer seg etter sykdommen, vil hoste vanligvis leges av seg selv over tid. Likevel må foreldre ta hensyn til typehoste og dens symptomer, for å gi den riktige hostemedisinen for barn. Her er det noe hostemedisinerfor barn fra medisinsk til naturlig.

Naturlig hostemedisin for barn

For å lindrehostesymptomer hos barnet ditt, kan foreldre prøve ulike behandlinger. Disse kan variere fra naturlige hostemidler til medisin for barn foreskrevet av barnelegen din.

Hvis hosten ikke er alvorlig, kan foreldre prøve naturlige måter å lindre hoste hos barnet.

Her er det noe naturlige hjemmemedisiner for å lindre hoste hos barn:

1. Gi barnet ditt tilstrekkelig hvile

Når en hoste oppstår, trenger barn tilstrekkelig hvile.Lengden på hvilen avhenger av alvorlighetsgraden av hosten og alvorlighetsgraden av andre symptomer forbundet med hosten, som feber eller rennende nese. Generelt, når et barn har hoste, trenger de 2-3 dager på å hvile.

Sørg for at barnet ditt får nok søvn og avstår fra aktiviteter som kan bremse hosteheling.

 • Først, unngå leketid utenfor huset.
 • Barnet ditt må kanskje også hoppe over skolen. Dette avhenger av hvor alvorlig hosten er. Uansett kan det likevel være en god idé å unngå smittespredning til andre barn.
 • Hvis barnets tilstand forverres og de føler seg svake, er det bedre å hvile hjemme i 1-2 dager til hostesymptomene blir bedre.

2. Prøv Honey

Honninger en populær og effektiv naturlig hostemedisin for barn.

Forskning utført av University of North Carolinaviste at 90 prosent av barn med hostesymptomer som spiste honning forbedret tilstanden.Resultatene viste lindring av symptomene etter å ha inntatt 1,5 ts honning hver kveld før du la deg.

Som hostemedisin for barn har honning antibakterielle egenskaper som kan bidra til å bekjempe infeksjoner. Og jegI tillegg til dens antibakterielle egenskaper som er effektive i behandling av hoste, liker barn også honning på grunn av dens søte smak.

Følgende er den anbefalte dosen honning som hostemedisin for barn, ifølge American Academy of Pediatrics:

 • Alder 1-5 år: en halv teskje
 • Alder 6-11 år: 1 teskje
 • 12 år og eldre: 2 teskjeer

Bortsett fra å gi honning direkte, kan du også løse opp honning i varmt vann slik at det er lettere for den lille å svelge.Gi imidlertid IKKE honning til barn under ett år.Honning har potensial til å forårsake botulismehos spedbarn.

Hostemedisin for barn: Fra reseptbelagte medisiner til naturlige behandlinger (1)

3. Unngå allergiutløsere

Hvis barnets hoste ikke forsvinner, unngå mat og drikke som utløser hoste - feller for eksempel sukkerholdige drikker, kalde drikker og stekt mat.

Det anbefales å gi varm mat som suppe. Disse kan forhindre hoste på grunn av kløe i halsen.

Hvis barnet ditt har symptomer på allergisk hoste, unngå eksponering for allergener. Vær også oppmerksom på renheten i hjemmemiljøet da støv er en vanlig allergiutløser.Mugg og flass fra kjæledyr - også vanlige allergiutløsere - fester seg lett til sofaer eller madrasser, og disse kan forårsake hoste hos et barn med allergi.

4. Gi barnet ditt ingefærvann

Drikkeringefærsom har blitt oppløst i varmt vann eller te kan bidra til å lindre hostesymptomer hos barn.

Ingefær er en naturlig hostemedisinsom har antiinflammatoriske og antibakterielle effekter, noe som gjør den effektiv mot infeksjoner forårsaket av bakterier.

Basert på forskning, kan ingefær gi en varm følelse i halsen.Denne varme følelsen gir en beroligende effekt på hals- og nakkemusklene som strammer seg på grunn av tørr hoste.I noen studier hjelper tradisjonelle medisiner som inneholder ingefær også å tynne ut slim i luftveiene.Disse fordelene gjør ingefær egnet som et naturlig middel for å behandle hoste med slim hos barn.

Fordelene med denne naturlige hostemedisinen for barn kan oppnås gjennom direkte inntak av ingefærvann.Men hvis barnet ditt ikke liker smaken, kan du prøve å blande ingefær med sitronsaft, te, honning eller melk.

Gi denne naturlige hostemedisinen to ganger om dagen så lenge barnet ditt opplever symptomer.

5. Server kald mat

Er det sant at hvis et barn har hoste er det nødvendig å gi kald mat?Kald mat som iskrem eller frossen frukt kan lindre en hoven hals på grunn av hoste.

Iskrem kan også gi lindring for barnets sår hals.

Behandling av bark-lignende hoste hos barn

Bjeffet eller bark-lignende hoste går vanligvis over av seg selv i løpet av omtrent en uke.Men for å komme seg raskere kan foreldre gi paracetamoleller ibuprofenfor å lindre smerter hos babyer over 6 måneder.

Dekstrometorfanhostemedisin skal kun gis for å behandle hoste hos barn eldre enn 4 år.

I tillegg til å bruke medisin, kan foreldre også lindre symptomene på barnets krupphoste ved å:

 • Gi 1/2-1 spiseskje honning 4 ganger om dagen (spesielt for barn over 1 år).
 • Rolig barnet umiddelbart hvis det begynner å gråte.
 • Hold fuktigheten i barnets rom fuktig ved å installere en luftfukter.
 • Sørg for at barnet får nok søvn og hvile.
 • Gi barnet rikelig med varmt vann, fruktjuice eller suppe for å lette pusten og redusere hoste.

Før du legger deg, gi et glass varmt vann å drikke og stikk en tykk pute under hodet for å lette pusten.

Hostemedisin for barn: Fra reseptbelagte medisiner til naturlige behandlinger (2)

Reseptbelagt og OTC hostemedisin for barn

Håndtering av hoste hos barn avhenger av den underliggende årsaken. Når du gir hostemedisin til barn, må foreldre ta hensyn til typen medisin, antall foreskrevne doser og hvor mange ganger om dagen medisinen skal gis.

Paracetamol

I følge Forbrukerrapporter, hvis et barn har hoste med slim ledsaget av feber, kan acetaminophen gis. Dette stoffet kan finnes i Tylenol, eller i noen medisiner, sammen med ibuprofen, eller naproxen. Paracetamol kan også gis da det er likt i form og virkning.

Imidlertid anbefales ikke paracetamol for barn under to år, spesielt hos spedbarn under 3 måneder.

Unngå å gi aspirin til barn, spesielt de under 2 år fordi det kan utløse sjeldne lidelser, som Reyes syndrom.

Avsvampende nesespray

For å lindre hoste hos barn, aavsvellende nesespraykan være et alternativ.

Dette må gis hvis hosten er ledsaget av en rennende nese som forårsaker tett nese.

Å gi denne sprayen kan bare gjøres i tre dager. Langvarig bruk kan gjøre nesetetthet verre og kan føre til en tilbakegang av symptomer.

Vær oppmerksom på dosen av hostemedisin for barn

Før du gir hostemedisin til barn, rådfør deg med en lege først.

Vanligvis er hoste forårsaket av virus, og hosten vil vanligvis leges av seg selv uten behandling eller medisiner.

Medisinering kan være nyttig for å lindre symptomer som kan forårsake ubehag. Dosen hostemedisin gitt av legen varierer avhengig av barnets alder og vekt. JegDet er en god idé å sjekke med en barnelege for å finne ut riktig hostemedisindose basert på barnets tilstand, vekt og alder.

Food and Drug Administration i USA (FDA) forklarer at bruk av hostemedisin ikke anbefales til barn under 2 år.FDA forklarer videre at reseptfrie hostemedisiner kan inneholdekodeineller hydrokodon som ikke er beregnet på barn.

Hvis du vil gi hostesaft som selges i markedet, må foreldre følge instruksjonene på emballasjeetiketten.Husk, bruk alltid en måleskje.

Det er viktig å følge instruksjonene for bruk av stoffet. Ikke overskrid eller reduser den anbefalte dosen i pakken med hostemedisin for barn.

Hvis du har tatt medisin og hosten ikke går over i løpet av 1-2 uker, ta barnet ditt til legen umiddelbart.

Unngå å gi antibiotika

Hoste er et symptom på sykdom forårsaket av et virus, så det er ikke behov for antibiotika. Disseer beregnet på infeksjoner som er forårsaket av bakterier.Det hjelper ikke å gi antibiotika når barnet ditt har en virusinfeksjon.Faktisk, hvis antibiotika gis for ofte, kan barnets kropp bli resistent mot antibiotika, og dette er en ugunstig tilstand.

Lær mer om andre vanlige tilstander hos barnher.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated: 01/09/2023

Views: 6423

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.