Hva pengene sier om hvilke republikanere som kan utfordre Trump | CNN-politikk (2023)

Hva pengene sier om hvilke republikanere som kan utfordre Trump | CNN-politikk (1)

Tidligere president Donald Trump snakker til en folkemengde under en kampanjebegivenhet 1. juli 2023 i Pickens, South Carolina.

En versjon av denne historien dukket opp i CNNs What Matters-nyhetsbrev. Registrer deg gratis for å få den i innboksen dinher.

CNN

For enhver republikansk presidentkandidat som ikke heter Donald Trump,gjør den første primærdebattenden 23. august i Milwaukee er en viktig hindring å overvinne. Det gir den første, og for mange kandidater kanskje den eneste, muligheten til å få sin stemme hørt på den nasjonale scenen.

Det gjenstår å se om Trump vil dukke opp til debatten, som vil sendes på Fox News, men mange av kandidatene blir kreative og strekker kampanjefinansieringsloven for å klare kuttet.

(Video) Why are so many Republicans challenging Trump in 2024 presidential bid?

Den republikanske nasjonalkomiteen satte minimumskrav til levedyktighet som mange kandidater har problemer med å oppfylle.

Jeg snakket med CNNs nasjonale politiske skribent Fredreka Schouten om hva som skjer, om det er lovlig og hva annet hun har lært om Trump og de andre kandidatene fra kampanjens finansrapporter og personlige økonomiske avsløringer som forteller den virkelige historien.

Lotterier og gavekort: Hvordan prøver republikanerne å lokke bidragsytere?

ULV:Du skriver om kreative måter republikanere prøver å komme til 40 000 givere på. Hva holder de på med?

SPEIDERE:Hva gjør de ikke?!

Noen av de mindre kjente kandidatene har prøvd noenvirkelig uortodokse måterå oppfylle en del av kravet om å gjøre den republikanske debatten scenen i august – at de må samle inn penger fra minst 40 000 unike givere (inkludert minst 200 bidragsytere i 20 stater og territorier).

I det som ser ut til å være det mest sjenerøse tilbudet: En super PAC som støtter Miami-ordfører Francis Suarez sitt bud på GOP-nominasjonen, tilbyr det den kaller "Francis Free College Tuition" - å søke $1 bidrag som vil gå til kandidatens kampanje for å delta i en konkurranse som vil gi vinneren opptil $15 000 betalt college-undervisning for et år.

En av de mer uvanlige taktikkene ser ut til å ha gitt resultater allerede. North Dakota-guvernør Doug Burgum, en tidligere programvaresjef som finansierer sin egen presidentkampanje, har tilbudt gavekort på $20 til 50 000 givere i bytte mot et bidrag på minst $1.

Burgum annonsertepå CNNs «Inside Politics» denne uken at han hadde nådd giverterskelen.

Tidligere Arkansas-guvernør Asa Hutchinson har i mellomtiden nylig plukket opp en idé først fremmet av en annen republikansk presidentkandidat, entreprenør Vivek Ramaswamy, og har bestemt seg for å tilby grasrotinnsamlinger en del av pengene de hjelper til med å samle inn på hans vegne.

Hvordan kan dette være lovlig?

ULV:Dette er ei hovedsak å betale noen for et politisk bidrag. Hvordan kan det være lovlig? Og er det en presedens for denne typen ting?

(Video) This Republican may challenge Trump and Biden

SPEIDERE:Strategien har utløst mange spørsmål. Burgums kampanje, for eksempel, insisterer på at den har kjørt fellene og hans tilnærming er juridisk forsvarlig.

To kampanjefinansieringseksperter jeg har intervjuet sier noe annet og argumenterer for at å tilbakebetale en giver med et gavekort kan tolkes som et brudd på den føderale loven som forbyr halmdonasjoner – praksisen med å gi penger i en annen persons navn. Det er imidlertid ikke en universell oppfatning.

Og ærlig talt, mange kandidater står overfor liten fare for å havne i reelle problemer med regulatorer.

Noen kan sende inn en klage til den føderale valgkommisjonen og hevde at ordningen bryter loven. Men FEC – som er jevnt fordelt mellom demokrater og republikanere – sliter ofte med å bli enige om håndhevingshandlinger.

Hvem skal ta debatten?

ULV:Har vi en klar formening om hvem som har kvalifisert seg til den første debatten på dette tidspunktet? Og har Trump forpliktet seg til å delta?

SPEIDERE:Vi vet faktisk ikke hvem som har kvalifisert seg ennå.

Flere republikanere – alt fra Florida-guvernør Ron DeSantis til tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie og Ramaswamy – sier at de har nådd giverterskelen.

Men det er flere hindringer: Kandidater må nå minst 1 % i tre nasjonale meningsmålinger, eller minst to nasjonale meningsmålinger og to meningsmålinger fra separate tidligstemmestater. Så avstemningsbildet kommer fortsatt i fokus. Følg med.

Den tidligere presidenten, som leder de nåværende meningsmålingene, høres absolutt ut som om han ikke er tilbøyelig til å delta i debatten neste måned, men sier også at han ikke har bestemt seg. "Når du har et stort forsprang, gjør du det ikke," sa Trump om debatten under et Fox News-intervju tidligere denne uken.

Hvem mislykkes i innsamlingen?

ULV:Vi lærer mye av innsamlingsrapporter. Jeg ble for eksempel overrasket over å se i historien din at Christie kom med flere bidrag i den nylige innsamlingsperioden enn tidligere visepresident Mike Pence. Hvilke kandidater er fornøyde for øyeblikket, og hvilke skremmer?

(Video) President Biden trolls GOP Rep. Marjorie Taylor Greene in new campaign ad

SPEIDERE:Pence, som samlet inn rundt 1,2 millioner dollar i andre kvartal, sliter absolutt med å få en tidligere visepresident. Men det er kanskje ikke overraskende – gitt hvor stor Trump, hans tidligere sjef som ble fiende, ruver over den harde republikanske basen.

Nyere GOP-deltakere som Hutchinson og tidligere representant Will Hurd ser fortsatt ut til å ha en lang vei å gå for å sikre pengene for å opprettholde kampanjene deres – eller til og med komme til debattstadiet neste måned i Wisconsin.

Vi har fokusert litt på DeSantis sitt bilde. Han er nummer to etter Trump i meningsmålingene, og han har samlet inn misunnelsesverdige 20 millioner dollar i løpet av kvartalet. Men rundt 3 millioner dollar av det er stortingsvalgpenger som ikke kan være det brukt til primæren. Og han har brukt penger på et raskt klipp, og brent gjennom omtrent 40 % av den totale kapasiteten hans – i løpet av de første seks ukene etter å ha deltatt i løpet.

I løpet av helgen bekreftet kampanjen til CNN at den har trimmet noen ansatte etter at Politico rapporterte at "færre enn 10 ansatte" i arrangementsplanleggingen var blitt kuttet.

(Vår kollega Steve Contornohar en fantastisk historieopp om tilstanden til DeSantis-kampanjen og om det virkelig er en stor endring i strategi på gang.)

Trump har tjent nesten 1 milliard dollar siden han forlot vervet

ULV:Du har også skrevet om de nesten 1 milliard dollar Trump og hans kone Melania erklærte i nylige økonomiske avsløringer at de genererte som inntekt siden de forlot Det hvite hus. Hvordan tjener Trump penger i disse dager?

SPEIDERE:Den tidligere presidenten har forretningsinteresser som spenner over hele verden – fra golfbaner til lisensavtaler. Det har ikke endret seg.

Det jeg personlig fant interessant med den nylige avsløringen var hvor lukrative noen av hans taleoppdrag har vært.

Trump tjente 2,5 millioner dollar for å gi kjendiskommentarer på en betal-per-view-boksekamp, ​​for eksempel. I mellomtiden ble Melania Trump betalt 155 000 dollar for å holde en tale i 2021 til en pro-Trump super PAC - noe som ikke var tydelig avslørt i super PACs registreringer på den tiden.

Hva skjer med Biden?

ULV:CNN rapporterte det forrige ukenoen demokrater er nervøseom hvor alvorlig president Joe Biden tar sin gjenvalgskampanje. Hva tyder innsamlingsdataene på?

(Video) Cenk Leaves MSNBC (Inside Story)

SPEIDERE:Bidens pengeinnsamling – kombinert med den demokratiske nasjonale komiteens – er rundt 72 millioner dollar for kvartalet, ifølge kampanjekunngjøringen hans. Det er et respektabelt beløp, selv om tempoet satt av president Barack Obama og DNC på dette tidspunktet i Obamas gjenvalg.

Registreringene viser imidlertid at Biden brukte veldig lite penger - noe som garantert vil fordypeangst blant noen demokraterom hans beredskap for gjenvalg. Han hadde for eksempel bare fire ansatte på kampanjelønnen per 30. juni. (DeSantis, derimot, hadde rundt 90 personer på kampanjeteamet sitt.)

Muligens dempe demokratenes bekymringer: Som sittende president kan DNC operere til støtte for hans gjenvalg - så partiets bemanning og ressurser kommer Biden til gode. Og det er fortsatt et overfylt felt av republikanere som må kjempe mot hverandre i månedene fremover for retten til å møte Biden neste høst.

Hvordan gjøres denne rapporteringen?

ULV:Til slutt, hvordan går CNN frem for å rapportere om disse dataene? Jeg er rutinemessig imponert over detaljene du og våre kolleger som David Wright suser ut av disse rapportene. Hva er hovedtrekkene i hvordandugå om det og hva er de nye utfordringene i dette valget?

SPEIDERE:Med mye kaffe og lite søvn.

Vel, mer seriøst, vi har en plan hver innleveringsdag om historiene vi må forfølge. David er ofte på utkikk etter rapportene som lander på deadline og tar tak i topplinjetallene som hjelper til med å vise det overordnede bildet, mens jeg kanskje graver litt mer i individuelle innleveringer.

Vi må være veldig lydhøre for alle siste nyheter vi ser i rapportene og vil ofte skrive individuelle historier om interessante utviklinger. En dag senere publiserer vi vanligvis en bred takeaway-historie for å gi publikum en følelse av alle de store overskriftene i president- og kongresskonkurranser.

Og så fortsetter vi å grave litt mer.

Heldigvis har en kollega på CNNs datavisuelle team, Alex Leeds Matthews, blitt med oss ​​for å gjøre litt mer dataanalyse. Tallknusingen hennes førte til en interessant grafikk publisert tidligere denne uken med detaljerhvor mye Trumps kampanje har tjent økonomiskfra hans juridiske problemer i år.

(Video) Do the Math - The Movie

En av utfordringene i dette valget er bare det store antallet republikanske presidentkandidater – og deres samordnede super-PACer som vi vil følge – sammen med den økende bruken av såkalte «mørke penger» – eller ikke avslørte penger – som er engasjert i kampanjer på begge sider av den politiske midtgangen.

I hver valgsyklus finner kandidater og deres allierte en ny måte å skaffe og bruke penger på, og vi må finne nye måter å spore dem på.

David legger til denne viktige merknaden som oppsummerer hvorfor de søvnløse nettene er verdt det: «Politikk er full av spinn og pålitelige data kan være vanskelig å få tak i, men penger – hvem som har det, hvem har det ikke og hvordan de brukes – forteller ofte historien.»

FAQs

What nationality is Donald Trump? ›

Donald John Trump (born June 14, 1946) is an American politician, media personality, and businessman who served as the 45th president of the United States from 2017 to 2021. Queens, New York City, U.S.

What is Trump's target letter? ›

The target letter highlights three federal statutes, according to a senior Trump source. Two of the statutes include potential charges of conspiracy to commit an offense or to defraud the U.S., and deprivation of rights under color of law.

What is the bloodline of Donald Trump? ›

Trump's paternal grandparents, Frederick Trump and Elizabeth Christ Trump, had immigrated to the United States from Germany. Donald Trump's mother, Mary Anne MacLeod, came from the Hebridean Isle of Lewis, off the west coast of Scotland. Trump has five children from three wives, and 10 grandchildren.

Who was the youngest president? ›

The youngest person to become U.S. president was Theodore Roosevelt, who, at age 42, succeeded to the office after the assassination of William McKinley. The youngest at the time of his election to the office was John F. Kennedy, at age 43.

Can you write a letter to US President? ›

Write a letter to the President

If you write a letter, please consider typing it on an 8 1/2 by 11 inch sheet of paper. If you hand-write your letter, please consider using pen and writing as neatly as possible. Please include your return address on your letter as well as your envelope.

Does the president respond to letters? ›

Every day, the President reads 10 letters from constituents all across the country. Sometimes, he chooses to respond to a letter personally. Matthew's was one of those letters.

Are you allowed to send a letter to the president? ›

Things You Should Know

Mail a handwritten or typed letter to The White House, 1600 Pennsylvania Avenue NW, Washington, DC 20500. Dial 1-202-456-1111 to leave a message for the President. Use the White House Contact Page to send a message to the President using their online form.

Who are the 46 presidents? ›

List of U.S. Presidents
1. George Washington2. John Adams4. James Madison
29. Warren G. Harding30. Calvin Coolidge32. Franklin D. Roosevelt
33. Harry S. Truman34. Dwight D. Eisenhower36. Lyndon B. Johnson
37. Richard M. Nixon38. Gerald Ford40. Ronald Reagan
41. George H. W. Bush42. Bill Clinton44. Barack Obama
7 more rows

What does Donald Trump own? ›

Trump Organization entities own, operate, invest in, and develop residential real estate, hotels, resorts, residential towers, and golf courses in various countries.

Who was Trump's grandfather? ›

How tall is Donald Trump? ›

Videos

1. SOMETHING COMPLETELY DIFFERENT: Dr. Brubaker's 2020 Election Book (AND Altıkulaç answered)
(Variant Quran)
2. ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011
(TZMOfficialChannel)
3. 纽约华埠酒楼生意惨八大道店铺空置,川普秘训五万观察员粉丝胜拜登十倍 Chinatown restaurant business is bleak, 8th Ave stores are vacant.
(派TV)
4. 微信没有被禁用强制美国本土化避免网络游击战,中国大妈套牢黄金七年获利抛出太早再等等 Wechat will not be banned and forced to localized in USA
(派TV)
5. 媒体曝光易法庭定罪难反共高参班农被美国邮政逮捕取保,放弃打压中国的条件是目前GDP减半 Easy media exposure & difficult court conviction in USA
(派TV)
6. 上海野生动物园熊吃饲养员/保护动物是福利不是权利/法官训斥政府微信满血复活/川普还有机会提名两名大法官 Bear eating breeder at Shanghai Safari Park.
(派TV)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated: 23/09/2023

Views: 5479

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.