Kjøpe en veddeløpshest: Det viktigste tipset jeg noen gang har hørt (2024)

Eventuelle lenker på denne siden som fører til produkter på Amazon er tilknyttede lenker, og jeg tjener en provisjon hvis du foretar et kjøp. På forhånd takk - det setter jeg stor pris på!

Jeg var på racerbanen i går og overhørte en samtale mellom to menn som virkelig fikk meg til å tenke. Den ene mannen sa til den andre: «Det viktigste du kan gjøre når du kjøper en veddeløpshest, er å sørge for at den har en solid stamtavle. Dette fikk meg til å tenke tilbake på det viktigste tipset jeg noen gang har hørt.

Den mest avgjørende faktoren å vurdere når du kjøper en veddeløpshest er konformasjonen. Jeg har funnet det avgjørende å avgjøre om en hest vil lykkes på banen eller ikke. En veddeløpshest uten god konformasjon vil sannsynligvis ende opp med å være ukonkurransedyktig og ofte skadet.

Hvis du er en hesteveddeløpsentusiast, kan tanken på å kjøpe din egen veddeløpshest ha krysset tankene dine. Det er et spennende prospekt, men det er også et seriøst engasjement. Her er noen ting du bør vurdere før du tar steget.

Kjøpe en veddeløpshest: Det viktigste tipset jeg noen gang har hørt (1)

God konformasjon er avgjørende for prestasjonshester.

I hesteveddeløpsverdenen er en av de viktigste aspektene ved en vellykket hest å ha god konformasjon. Dette betyr at hesten er riktig satt sammen slik at alle delene fungerer godt sammen.

For å oppnå dette nivået av konformasjon bruker mange oppdrettere timer på timer på å undersøke hester og velge bare det aller beste for avl. Grunnen til at korrekt konformasjon er så avgjørende for veddeløpshester er at det påvirker nesten alle deler av deres prestasjon på banen.

Hesten som mange anser å ha perfekt konformasjon erSekretariat. Men noen hester lykkes uten ideell fysisk struktur;Sjøkjekser et utmerket eksempel på dette.

Jeg tok sjansen på en hest med utslått fot, han var godt oppdrettet, og eieren ville bli kvitt ham billig. Jeg satte ham på trening, og han gjorde det veldig bra.

Men dårlig konformasjon fører ofte til treningsskader, halthet og til og med dårlig muskelutvikling. Som du kan se, haren hest med god konformasjon er nøkkelen til en vellykket racingkarriere.

Nedenfor er en YouTube-video som gir noen nyttige tips om fullblodskonformasjon.

Alle på et hestesalg ser etter det samme, en hest med utmerket konformasjon og en imponerende stamtavle. Men hester som oppfyller disse kriteriene er vanligvis salgstoppene og over prisklassen til de fleste kjøpere.

Så du må akseptere mindre enn perfekt. Går du med en hest med en mindre imponerende stamtavle, eller er du villig til å kjøpe en hest med ufullkommen konformasjon? Vel, dette kommer an på.

På en årlingauksjon fant jeg et hoppeføll med den kroppstypen jeg elsker; hun var helt rett og hadde fine og sterke bein. Men da jeg sjekket ut hennes avstamning i salgskatalogen, hadde den ingen svart type (ingen innsatsvinnere).

Uavhengig av hennes dårlige stamtavle, bestemte jeg meg for å by på henne og vant budet på $2000. Hun fortsatte med en enestående racingkarriere og ble en vellykket avlshoppe. Suksess i hesteveddeløp er ofte flaks, men du kan redusere risikoen for tap.

De fleste racingprospekter har en anstendig stamtavle, ellers ville de ikke vært på salg, og det samme kan sies om konformasjon. Kjenne til akseptable risikoer ogmarkedspris på hesterer et par grunner til at du trenger hjelp fra en erfaren rytter.

Kjøpe en veddeløpshest: Det viktigste tipset jeg noen gang har hørt (2)

Når du kjøper en veddeløpshest, stol på folk med hesteveddeløpserfaring

Å kjøpe en veddeløpshest kan være en spennende opplevelse, men det er viktig å huske at dette er en seriøs investering. Sørg alltid for detjobbe med en erfaren trenereller noen med løpshestererfaring som kan hjelpe deg med å velge riktig hest og veilede deg gjennom kjøpsprosessen.

Når du foretar dette kjøpet, er det mange ting å vurdere, for eksempel hestens temperament, alder og helse. Ved å jobbe med noen som vet hva de gjør, kan du være sikker på at du gjør en klok investering i fremtiden.

Så ikke nøl med å søke hjelp – det kan utgjøre hele forskjellen mellom å finne den perfekte hesten og å bli sittende fast med en «også-løp».

Advarsel:Vær sikker på at du kan stole på personen du jobber med. Rett etter at jeg begynte på hesteveddeløp, deltok jeg på en "blandet salg"-auksjon i Oklahoma. Samtidig somsjekke ut hestene før auksjonen, la jeg merke til en hoppe med et eksepsjonelt utseende med en avvenning ved siden av henne.

Tidligere på dagen møtte jeg en veldigvellykket oppdretter av veddeløpshesterog familievenn, så jeg bestemte meg for å be ham sjekke ut hoppa og fortelle meg hva han syntes om henne.

Han sa ja, og vi trakk hoppa fra båsen hennes og så grundig på henne; han påpekte mange feil, de fleste kunne jeg ikke se, og jeg fortalte ham det. Hans anbefaling er, ikke by på denne hoppen; hun er trøbbel.

Du kan sikkert gjette hvordan denne historien ender; han kjøpte hoppa. Det var hjerteskjærende. Selv om mannen og jeg ikke var nære, var han en av onkelens beste venner og en person jeg stolte på. Moralen i historien, vær sikker på at du kan stole på menneskene du ber om hjelp.

Nedenfor er et bilde av en lokal oppdretters hoppeføll. Han selger hestene sine ut av beitet, og de er alle tom for vellykkede hopper og gode pigger.

Kjøpe en veddeløpshest: Det viktigste tipset jeg noen gang har hørt (3)

Undersøk blodlinjer og avl før du tar noen avgjørelser

Når du velger en veddeløpshest, er det viktig å gjøre undersøkelser først. Ikke alle hester er skapt like, og noen blodlinjer er bedre enn andre. Ved å forstå slekten til ulike hester, kan du ta et mer informert valg om hvilken hest som er best egnet til å lykkes.

Så før du tar noen avgjørelser, sørg for å utdanne deg selv om emnet.Å kjøpe en hest med en god stamtavle har en bedre sjanse for å lykkes;Imidlertid vil de sannsynligvis ikke tåle treningen uten god konformasjon. Legg merke til at hester løper i Kentucky Derby hvert år med mindre enn fantastisk avstamning.

Kjøpe en veddeløpshest: Det viktigste tipset jeg noen gang har hørt (4)

Sørg for at hesten er i fysisk form og sunn før du kjøper den

Mange mennesker liker spenningen ved hesteveddeløp, men ikke alle vet hvordan man velger en veddeløpshest. Det er viktig å sørge for at hesten er i fysisk form og sunn før du bruker penger på den. Generelt gjelder reglene som brukes ved kjøp av en lysthest ved kjøp av en veddeløpshest.

Hestens fysiske helse bør være en av dine toppprioriteringer, så sørg for å få en veterinær til å undersøke den grundig. Hvis alt stemmer, kan du begynne å tenke på de andre faktorene som vil gjøre eller ødelegge racingkarrieren din.

Ikke alle fysiske problemer er avtalebrytere; Jeg fikk en fin hest billig fordi den haltet.Eieren trodde hesten grunnla. Men jeg trodde den hadde trost. Når jeg fikk hesten hjem, behandlet jeg foten hans, og han løp og vant innen seks måneder.

Still mange spørsmål og ta deg god tid når du velger en veddeløpshest

Når det gjelder valg av veddeløpshest, er det ikke rom for feil. Dette er grunnen til at det er viktig å stille mange spørsmål og ta deg god tid når du velger. Ved å gjøre det, vil du være sikker på å finne den perfekte hesten for deg. Så ikke skynd deg inn i noe – ta deg god tid og spør deg rundt til du finner den rette hesten for deg.

Ring oppdretteren, snakk med eiere av prospektets søsken, eller snakk med jockeyene som red på hester. Det er et vell av informasjon du kan lære hvis du bare spør. Jeg var i stand til å få en god deal på en åring fordi moren aldri løp.

For noen mennesker var dette et negativt preg på den unge prospektet. Men da jeg ringte rundt og snakket med morens eier og trener, fant jeg ut at hun ble skadet i en ulykke før hun var gammel nok til å løpe.

Kjøpe en veddeløpshest: Det viktigste tipset jeg noen gang har hørt (5)

Overveielser før du kjøper en veddeløpshest.

Hvis du vurderer å kjøpe en veddeløpshest, bør du huske på et par ting. For det første kan veddeløpshester være svært dyre, så sørg for at du har penger til å dekke kostnadene deres, treningsavgifter, veterinærregninger og andre tilhørende utgifter som forsikring,transport, og hovslagerkostnader.

Har du et sted ågå ombord på hesten dini lavsesongen eller når den trenger hvile? Kjenner du det typiskekostnader ved å eie en hest, ikke på trening? Du vil ikke betale daglige treningsavgifter når hesten din ikke er klar til å løpe.

Du må også finne en god og ærlig trener som hjelper deg med å gjøre hesten klar for banen. Og vær forberedt på å tape løp – racing er en konkurransesport, og sjansen for at hesten din tjener penger er liten.

Noen menneskerkjøpe veddeløpshester som en investering; Dette er imidlertid veldig risikabelt, og med mindre du trenger en skatteavskrivning, vil jeg ikke anbefale det.

Kjøpe en veddeløpshest: Det viktigste tipset jeg noen gang har hørt (6)

Konklusjon

Jeg har hørt mange tips omkjøpe en veddeløpshest, som «Kjøp den beste du har råd til», «Kjøp aldri en løpshest på kreditt» og «Stamtavle er viktig." Men for meg var det viktigste tipset jeg noen gang har hørt "kjøp en hest med god konformasjon."

Miles Henry

Jeg elsker dyr! Spesielt hester, jeg har vært rundt dem det meste av livet mitt, men jeg lærer alltid mer og liker å dele med andre. Jeg har kjøpt, solgt og ødelagt løpsheståringer. Jeg har oppdratt noen vinnerhester og hatt noen som ikke klarte det som veddeløpshester, så vi trente dem i andre disipliner.

Kjøpe en veddeløpshest: Det viktigste tipset jeg noen gang har hørt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 6069

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.