Things That Don't Break a Fast - What Doesn't Break a Fast - Siim Land Blog (2023)

Forvirret over hva som bryter en faste? Sjekk ut denne videoen om ting som ikke bryter en faste.

Mesteparten av tiden hører du folk spørre, bryter dette en faste? Kan jeg stille dette eller hint? Det er bra.

Hva som teller som å bryte en faste avhenger av hva som er målene dine med fasten, hva du prøver å tjene på det, hvor lenge du har fastet og hva som er den generelle situasjonen. La meg forklare.

Intermitterende faste gjøres først og fremst for fetttap, helse og bare bekvemmelighet/minimalisme. Her er de 3 største fenomenene som fremmer det:

 • Ketose den metabolske tilstanden til forhøyede ketoner i blodet. Dette fremmer fettforbrenning, forbedrer mitokondriell funksjon, gir deg energi, har nevrobeskyttende effekter på hjernen, reduserer betennelse og får deg til å føle deg fantastisk.
 • Autofagi er mekanismen for at celler spiser og resirkulerer seg selv.Dette fjerner avfallsmateriale, reduserer betennelse, fremmer lang levetid, forbedrer hjernens funksjon og generell helse.
 • Hormesis er kroppens tilpasningsevne til miljøstress. Det utløser veier som AMPK som fremmer både ketose og autofagi, utløser fettoksidasjon, styrer tilpasningen til fysisk trening og gjør deg tøffere både fysisk og mentalt.

Hvis du bryr deg om bare fetttap, kan tilnærmingen din være helt annerledes enn noen som faster for å behandle en slags sykdom. Derfor vil det som bryter en faste for deg alltid være annerledes. Du kan sjekke ut min andreartikkel om hva som bryter en faste.

I resten av denne artikkelen skal jeg fortelle deg hva som IKKE går i stykker. Så du kan være trygg på å vite at disse tingene er trygge å konsumere mens du faster.

Jeg skal begynne med eplecidereddik fordi det kan være litt forvirrende. Bryter eplecidereddik en faste?

Eplecidereddik er en sur drikk som fremmer ketonproduksjonen og undertrykker insulin[Jeg]. Det vil krysse av for alle de 3 betingelsene for fasting, da det til og med støtter autofagi.

Å drikke litt eplecidereddik blandet med vann vil senke blodsukkeret, stimulere AMPK-veien som aktiverer autofagi og fremmer leverhelsen.Leveren er den sentrale bakken der all næringssignalering finner sted. En fet eller dysfunksjonell lever vil sannsynligvis ta lengre tid å komme inn i autofagi så vel som ketose.

Det er noen tråder av bakterier i rå udestillertACV som Braggs, som i utgangspunktet er proteiner. Imidlertid tror jeg mengden er så liten og den påvirker ikke autofagi. Vanligvis kan du egentlig ikke drikke mer enn 1-4 spiseskjeer en gang. Faktisk kan probiotika faktisk hjelpe med tarmhelsen, som da gjør det mulig for kroppen å gå inn i autofagi raskere.

Hvis du vil være 100 % trygg, så drikk den destillerte versjonen av ACV som bare inneholder eddiksyre og ingen bakterier. Så når du bryter fasten, har du detundestillerdraw ACV som Braggs.Men generelt sett bryter ikke eplecidereddik en faste så lenge du holder deg til bare noen få spiseskjeer. Grønt lys!

Alle brenner for å vite om kaffen er faste? Svaret er nei – kaffe bryter ikke en fastetilstand og den stopper ikke autofagi eller ketose. Faktisk kan det øke dem begge.

Polyfenolene i kaffe kan faktisk stimulere autofagi[ii][iii].Det samme gjelder te som har polyfenoler som grønn te[iv]Regulering av autofagi av polyfenoliske forbindelser anses også som en potensiell terapeutisk strategi for kreft[v].

Koffein kan stimulere leverfettoksidasjon og autofagisk fluks hos mus[vi]. Den aktiverer autofagi-lysosomale veier og nedregulerer mTOR-signalering.

Noen mennesker kan si at fordi du fortsatt fordøyer kaloriene og det stimulerer leverenzymer eller tarmbakterier at det fortsatt kommer til å flytte deg til en matet tilstand. Det vil sikkert påvirke fordøyelsesorganene dine og øke stoffskiftet. Imidlertid vil jeg ikke vurdere det som å gå inn i en fødestat, fordi alle de anabole hormonene og energisubstratene vil forbli undertrykt.

Hvis kaffen skulle bryte en faste på grunn av økende tarmmotilitet eller livenzymaktivitet, ville det samme gjelde for vanlig vann – det vil bli metabolisert. Å drikke saltet vann kan gjøre de samme tingene i fordøyelseskanalen, men det har enda færre kalorier enn kaffe. Jeg tror ikke å tilsette salt eller noen mineraler til vannet bryter en faste, og jeg tror ikke kaffe gjør det heller. Grønt lys!

Hva med å tilsette litt fett som smør, kremfløte eller kokosolje? Bryter skuddsikker kaffe en faste?

Ketonlegemer stimulerer chaperone-mediert autofagi og makroautofagi i hjernen, men det skjedde først og fremst under sult[vii][viii].Dette kan replikeres på en ketogen diett og tilsette litt ketonforsterkende fett til kaffen din, som MCT-olje.

Det er sant at fett ikke øker insulinet på samme måte som karbohydrater eller proteiner. Imidlertid vil for mange kalorier fra fett fortsatt bryte en faste ved å øke mTOR og insulin. Det er derfor det meste du kan slippe unna med er 1 ts ketonforsterkende fett. Mer enn 100 kalorier presser det sannsynligvis for langt.

Det er her du må vite hva som er formålet ditt med fasten. Hvis du faster bare for å miste fett, er skuddsikker kaffe greit så lenge du ikke overforbruker kaloriene. Det kan også hjelpe deg å faste lenger og til slutt oppleve autofagi hvis du bare drikker en enkelt kopp MCT-kaffe en gang om dagen på lengre faster. Men hvis du vil være 100% sikker og være sikker på å utløse autofagi, så ville jeg ikke lagt til noe. Gult lys!

Det er motstridende informasjon om kunstige søtningsmidler og om de er trygge for konsum eller ikke. Men det vi vil vite er om de bryter raskt?

En nylig gjennomgang av søtningsmidler med lavt kaloriinnhold konkluderte med at de ikke ser ut til å ha noen effekt på insulin in vivo[ix].Det finnes imidlertid studier som viser at ting som sukralose og sakkarin kan øke insulin hos noen mennesker.

Kunstige søtningsmidler vil ikke være et reelt problem hvis du faster for fetttap og ketose.Selv om noen av dem kan øke insulin og skape en placebo-lignende mattilstand, kommer de ikke til å stoppe deg fra å brenne fett og gå ned i vekt. De kan imidlertid forstyrre mikrobiomet og dermed autofagi.

Jeg tror at mengden av kunstige søtningsmidler i de fleste produkter som en boks med diettbrus eller før trening er så liten at det ikke en gang kommer til å rote med autofagi. Hvis du er veldig insulinsensitiv, slank og metabolsk sunn kan stoppe deg i noen timer eller noe, men kroppen din vil gå tilbake til fastende tilstand umiddelbart. Men hvis du er litt insulinresistent, har overflødig kroppsfett, eller du har en spiseforstyrrelse, kan du sannsynligvis ikke komme unna med det.

Alt i alt har kunstige søtningsmidler ikke nytte av faste fysiologisk, og de kan bare være nyttige for å dempe appetitten, slik at du kan fortsette å faste lenger. Men på det tidspunktet vil det å ikke ta noen søtningsmidler eller diettdrikker også dyrke din mentale seighet og likegyldighet til søthet. Gult lys!

Noen mennesker er redde for ikke å få i seg multivitamin hver dag. Jeg skal fortelle deg at du ikke kommer til å bli næringsfattig selv om du faster flere uker på rad. På daglige korte og til og med utvidede 2-3 dagsfaster trenger du ikke å ta kosttilskudd. Men bryter kosttilskudd en faste? Det avhenger av type supplement.

 • Elektrolytter –De viktigste elektrolyttene du trenger er natrium, kalium ogmagnesium. De kommer ikke til å bryte en faste. Selv om en magnesiumpille inneholder litt gelatin, maltodekstrin eller riskli, er den så liten at det ikke spiller noen rolle.
 • Fettløselige vitaminer –Ting som omega-3, vitamin D, vitamin K og andre er vanligvis kombinert med litt fett som olivenolje eller MCT-olje. Mengdene er også svært små, og de vil ikke forstyrre ketose eller autofagi. Så lenge du ikke tar mer enn 1-2 kapsler.
 • Vannløselige vitaminer -Alle multivitaminer, vitamin C, B-kompleks og så videre er vanligvis bundet med et eller annet bulkmiddel som cellulose. Beløpene er igjen så små at de ikke spiller noen rolle.
 • Probiotiske kosttilskudd –De vil sannsynligvis påvirke mikrobiomet på en eller annen måte, men det kommer sannsynligvis ikke til å bryte en faste. Generelt vil det være bedre å ta et probiotisk tilskudd på tom mage og før du spiser. Fibertilskudd som psyllium husk vil sannsynligvis ikke være et problem heller så lenge du tar 1 ts, men samtidig er det helt unødvendig.
 • Aminosyretilskudd –BCAA, EAA og alle andre som har protein vil bryte fasten og stoppe autofagi. De påvirker næringssignalering på et mer visceralt nivå enn fett eller andre forbindelser. Selv om du prøver å miste bare fett, er ikke BCAA det beste alternativet fordi de vil sparke deg ut av fastende tilstand og dermed gjøre deg mer utsatt for muskelkatabolisme. Det er alltid bedre å holde seg i dypere ketose og autofagi mens du dietter for å beskytte mot muskeltap.
 • Eksogene ketoner -Ketonsalter og estere har massevis av elektrolytter, ketonlegemer og noen kunstige søtningsmidler. De kan faktisk stenge leverens endogene produksjon av ketoner og hemme lipolyse. Så de er definitivt ikke en drikk med fett tap, men mye heller nyttige for fysisk trening. De kommer nok ikke til å stoppe autofagi.

Alt i alt er det alltid bedre å ta kosttilskuddene rundt maten for å fremme deres biotilgjengelighet. Ingen reell grunn til å ta kosttilskudd mens du faster. Gult lys!

Det er også mye kalorirestriksjonsmimetikk der ute som etterligner mange aspekter ved fastende fysiologi. Bryter de en faste?

 • Medisinske soppsom Reishi, Chaga, løvemane, cordyceps og kalkunfortelling er potente adaptogener og antiinflammatoriske midler som aktiverer autofagi[x].Vanligvis bruker folk dem som tinkturer, pulver eller te, som alle ikke kommer til å bryte en faste. Hvis du legger til 1 ts sopp i kaffen din, er det helt trygt og fremmer faktisk effekten av faste.
 • Anti-diabetiske legemidlersom rapamycin og metformin vil ikke bryte en faste fordi de senker insulin og fremmer autofagi. Det er ingen grunn for vanlige mennesker å ta disse legemidlene fordi de kan være for kraftige til å senke blodsukkeret ditt, spesielt mens de faster.
 • Anti-inflammatoriske forbindelser –Det er flere urter og krydder som kan øke autofagi som gurkemeie[xi],ingefær, berberin[xii],ginseng, galangal og kajennepepper[xiii].Igjen, 1 ts er nok det meste du kan slippe unna med.

Alle disse forbindelsene er dosespesifikke når det gjelder å bryte en faste. Bare 1-2 ts er greit, og de vil ikke påvirke fasten, men hvis du ender opp med å konsumere 50 kalorier av alle disse forskjellige tingene, vil det øke og stoppe autofagi til og med.

Det viktigste å huske på er hvorfor du faster periodisk og hva prøver du å få ut av det. For de fleste er det fetttap og autofagi. Du kan oppnå begge deler ved å holde deg til listen over matvarer det snakkes om i denne artikkelen.

Hvis du vil vite hvordan du kan optimalisere intermitterende faste og ernæring for lang levetid og kroppssammensetning, så sjekk ut minMetabolisk autofagi Master Class. Den kommer med en unik liste over matvarer som påvirker fasten mer enn andre og retningslinjer for når du skal spise dem for maksimale resultater.

Klikk her for å komme inn i autofagi!

Hold deg bemyndiget

Sim

Referanser

[Jeg] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19469536

[ii] https://www.researchgate.net/publication/321648719_Regulation_of_autophagy_by_polyphenols_Paving_the_road_for_treatment_of_neurodegeneration

[iii] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22504405

[iv] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24489859

[v] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4260725/

[vi] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23929677

[vii] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26306884

[viii] http://www.jbc.org/content/280/27/25864.full

[ix] https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/sweettaste-receptors-lowenergy-sweeteners-glucose-absorption-and-insulin-release/FD76542E4E27715F92DD2B0BCF31483E

[x] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20574924

[xi] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24048094

[xii] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5716731/

[xiii] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4811481/

FAQs

What breaks and doesn't break your fast? ›

Strictly speaking, any amount of calories will break a fast. If a person follows a strict fasting schedule, they should avoid any food or drinks containing calories.

What is good that doesn't break a fast? ›

Summary. Many experts say it's OK to consume certain caloric foods in small quantities to help you stick to an intermittent fasting plan. Items like coffee and tea, ghee, coconut oil, and bone broth are a few alternatives that technically have calories but still deliver on many of intermittent fasting's perks.

Do mushroom tinctures break a fast? ›

Though mushrooms do contain macronutrients, the amount found in most mushroom supplements is not considered sufficient enough to break a fast.

Does chicory root break your fast? ›

👍 Evidence shows that chicory is healthy for you and won't detract from the fast.

Can I chew gum while fasting? ›

The bottom line. Sugar-free gum minimally affects insulin levels and contains very few calories, meaning that it's unlikely to break your fast. However, stricter forms of fasting may prohibit consuming any calories at all.

What can I have while fasting? ›

These zero-calorie beverages are suitable for your fasting window.
 • Water. Water is the best drink that you can take during intermittent fasting to keep you hydrated. ...
 • Mineral Water. ...
 • Apple Cider Vinegar. ...
 • Flavored Water. ...
 • Tea. ...
 • Coffee. ...
 • Seltzer. ...
 • Diet Soda.
Mar 25, 2023

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated: 17/11/2023

Views: 5573

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.