Tradisjonell kinesisk medisin og graviditet (2023)

Par som prøver å bli gravide vil ofte gjøre hva som helst (trygt og lovlig) for å flytte nålen. I Asia sverger mange til tradisjonell kinesisk medisin (TCM). Men er denne alternative medisinen virkelig verdt det?

Hvis du skulle slå opp definisjonen av "alternativ medisin", er det ikke akkurat en som gir et godt inntrykk. Wikipedia, for en, sier at "alternativ medisin er enhver praksis som tar sikte på å oppnå de helbredende effektene av medisin, men som mangler biologisk plausibilitet og er uprøvd, utrøvbar eller bevist ineffektiv" [1]. Au.

Oxford Languages ​​er mye snillere, og sier ganske enkelt at det er "hvilken som helst av en rekke medisinske terapier som ikke anses som ortodokse av den medisinske profesjonen". Uansett, det har ikke avskrekket TCM fra å oppnå populariteten den har i Hong Kong, Singapore og andre nasjoner der kinesiske samfunn bor i.

I Lion City utfyller TCM vestlig medisin, i stedet for at den ene erstatter den andre helt. Dette reiser da spørsmålet, er denne alternative medisinske praksisen noe bra for par som prøver å bli gravide? Hvilke TCM-midler og prosedyrer hjelper med fruktbarhet? Det er på tide å finne ut.

Hva er egentlig TCM?

I følge Singapores National Heritage Board er TCM "et av de eldste medisinsystemene i verden, som dateres tilbake til mer enn 2000 år" [2]. Kroppen blir sett på som en helhet snarere enn som individuelle deler, med hvert organ som påvirker hverandre. Å opprettholde balanse i en persons kropp er hovedmålet med TCM.

Videre tar TCM sikte på å sikre at et individs organer og vev fungerer godt, i stedet for å bare behandle en sykdoms symptomer. Livsstils- og kostholdsanbefalinger er ofte gitt, sammen med vanlige medisiner og/eller behandlinger. Dette kan være så enkelt som å få mer søvn eller å endre temperaturen på vannet du drikker.

Denne alternative medisinske praksisen er så utbredt i Singapore at offentlige og private sykehus tilbyr TCM-prosedyrer. Sengkang General Hospital tilbyr for eksempel akupunktur for pasienter som trenger smertebehandling [3]. I tillegg tilbyr Tan Tock Seng sykehus cupping og andre TCM-tjenester [4], dersom pasienter trenger det.

Hvordan hjelper TCM med et pars fruktbarhet?

Husk at TCM handler om å bringe balanse til kroppen din og sikre at alle organer fungerer optimalt. For damer å bli gravide, hjelper det veldig når både hennes og partnerens kropper er i god form. I denne forstand utfyller TCM vestlig medisin og påpeker hvordan livsstilen din må justeres.

Når det gjelder fruktbarhet, hjelper TCM også både menn og kvinner. Dette er hvordan.

For menn

Sett gjennom linsen til TCM er nyrene, leveren og milten mest ansvarlige foret individs fruktbarhet[5]. Reduserte fruktbarhetsnivåer kan være et resultat av at noen eller alle disse organene ikke fungerer optimalt. Årsaken til denne suboptimale funksjonen kan være et dårlig kosthold, mangel på trening eller en kombinasjon av flere andre faktorer.

I tillegg kan dårlig fruktbarhet hos menn også skyldes ensqi(livskraft) flyter ikke jevnt gjennom hele kroppen [6]. TCM-leger kan anbefale akupunktur i dette tilfellet, slik atqiå sirkulere jevnt i hele kroppen. Når det kombineres med kinesisk urtemedisin, bør dette resultere i produksjon av sæd av høyere kvalitet.

For kvinner

De 3 organene nevnt ovenfor er også avgjørende for en kvinnes fruktbarhet. Imidlertid tror TCM-leger også på å forberede livmoren for unnfangelse. For det første har en sunn livmor tilstrekkelig "varm" energi, noe som tillater en god strøm av næringsrikt blod [7]. "Kald" livmor er derfor ikke like gunstig for graviditet, på grunn av dårligere blodgjennomstrømning.

Akupunktur er en behandling som TCM-leger anbefaler for kvinner også, med nåler plassert på nedre del av magen og andre områder for å hjelpe med blodstrømmen [8]. Husk at alt handler om jevn sirkulasjon avqi. Dette resulterer da i at livmoren mottar mer "varm" energi, og gjør den klar for unnfangelse.

Hvilke TCM-fertilitetsmedisiner og -behandlinger finnes?

Fordi TCM er forebyggende i naturen, hjelper hver behandling, medisinering og anbefaling indirekte med fruktbarhetsnivået ditt. Det er fordi målet med TCM er å balansere kroppen din, slik at du kan leve et sunnere liv. Husk at hvor fruktbar du er avhenger også av hvor sunn du er.

Når det er sagt, er det TCM-behandlinger og medisiner somhjelpe til med mannlig og kvinnelig fertilitet. Disse inkluderer:

1. Akupunktur

Denne behandlingen ble nevnt ovenfor, og TCM-leger anbefaler den for å hjelpe til med mennogkvinnelig infertilitet. Nåler settes inn i bestemte punkter på kroppen, slik atqiå flyte jevnt og kroppen din for å bli balansert igjen. Disse punktene er vanligvis lokalisert i områder som er nært relatert til nyrene, leveren og milten [9].

Hvis du husker, er disse organene de som er ansvarlige for et individs fruktbarhet, ifølge TCM. Tillaterqiå flyte stabiliserer hormonelle svingninger og for damene evnen til å ha eggløsning. I tillegg utfyller akupunktur vestlig medisin godt, gitt at du ikke inntar noe eller gjennomgår noe ekstremt.

2. Urtemedisin

Kinesiske urter er vanligvis foreskrevet for å styrke blodstrømmen din eller hjelpe med noen av de 3 organene som er forbundet med fruktbarhet. Ta leveren for eksempel, hvor urter vanligvis er foreskrevet for å avgifte den og la den fungere optimalt igjen. Selv om urtemedisin er skreddersydd for den enkelte, er her en vanlig liste over urter som hjelper med spesifikke tilstander.

Hvis nyrene og milten ikke fungerer optimalt, forvent å få foreskrevet angelicarot, hvit peonrot eller flere andre urter. Hvis du har dårlig blodstrøm, sies fennikelfrø, rød peonbark og andre urter å hjelpe [10]. Hvis du ikke får foreskrevet disse eksakte urtene, ikke bli sjokkert. Urtemedisin er skreddersydd etter dine behov.

Men hvis du trenger et naturlig kosttilskudd som hjelper med fruktbarhet og har andre helsemessige fordeler, gi dettwoplus Fertilitys Folic Acid Fertility Supportet forsøk. Hver pille i hver flaske med 90 kapsler er pakket med 600 ugfolsyre, et B-vitamin som produserer kroppens genetiske materiale. Det er et must for både gravide og kvinner som prøver å bli gravide.

Kjøp Folic Acid Fertility Support nå

3. Moxibustion

Denne varmeterapien krever at et stoff forårsaket av "moxa" brennes på eller veldig nær huden, og varmer ens meridianer (veier der vital energi flyter). "Moxa" høres eksotisk ut, men det er rett og slett et stoff laget av tørkede blader av enten bynke eller malurt. Hvis du lurer på hvordan dette hjelper med fruktbarhet, øker det flyten dinqi[11].

Videre, i 2015, utførte forskere i Kina en studie på moxa-røyk og fruktbarhet. De observerte at eksponering for moxa-røyk økte reproduksjonssystemet til hannrotter [12]. For å være nøyaktig ble sædkonsentrasjoner, progressiv motilitet og sædmotilitet alle forbedret.

Er TCM dyrt i Singapore?

Som med alle allment tilgjengelige produkter eller tjenester, avhenger kostnaden for TCM i Singapore av hvor du drar. For TCM-selskapet Eu Yan Sang varierer en akupunkturøkt fra S$30 til S$150 [13]. Dette er likt for sykehus og andre TCM-klinikker i Singapore, men snakk med personalet for å forstå hvorfor du blir belastet for et visst beløp.

Det er en lignende situasjon med moxibustion. Singapore College of TCM tar S$20 per område som krever det, mens andre klinikker kan tilby en engangskostnad på forhånd [14]. Igjen, snakk med legen din og avgjør hvilken som gir mest valuta for pengene. Høyere kostnader resulterer kanskje ikke i større tilfredshet, som med de fleste ting.

Imidlertid vil kostnadene som uten tvil varierer mest være urtemedisinen som er foreskrevet. Dette avhenger av hvilke urter du må ta, sammen med doseringen. For eksempel, hvis du får foreskrevet ginseng, vil det sette deg litt tilbake. Selv om du skulle kjøpe stykker av den alene, kan en boks på 50 g lett koste over 100 S$.

På den annen side ville et tillegg som er verdt prisen og er perfekt for par væretwoplus’ CoQ10 med vitamin B1. Dette ubikinontilskuddet hjelper begge parter i et forhold med å bekjempe aldersrelatert fertilitetsfall, bevarer eggkvaliteten og øker sædmotiliteten.

Handle CoQ10 med vitamin B1 nå

I Avslutning

TCM okkuperer en unik plass i Singapore, og jobber sammen med vestlig medisin for å hjelpe enkeltpersoner med å leve sitt beste liv. Ingen av medisinske praksiser overstyrer hverandre, og som tidligere nevnt, har enkelte sykehus til og med etablert TCM-avdelinger. Hvis du prøver å bli gravid eller allerede venter, snakk med din primærlege eller fødselslege-gynekolog.

Fortell helt hvilken TCM-behandling og medisin du tenker på å prøve, og de vil gi deg grønt lys. Vær også helt gjennomsiktig når du snakker med TCM-legen din. De er de første som vet om en bestemt prosedyre eller medisin ikke passer med det du tar fra deres vestlige kolleger.

Alt i alt, gjør det du trenger å gjøre for å øke sjansene dine for å bli gravid, men husk å alltid følge rådene fra medisinske fagfolk.


Kilder:
[1] Wikipedia, Alternativ medisin, https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_medicine
[2] National Heritage Board, Traditional Chinese Medicine, https://www.roots.gov.sg/ich-landing/ich/traditional-chinese-medicine
[3] HealthHub, Acupuncture Treatment: Sengkang General Hospital, https://www.healthhub.sg/a-z/medical-and-care-facilities/79/Acupuncture-treatment-chronic-pain-management
[4] Tan Tock Seng Hospital, Complementary Integrative Medicine, https://www.ttsh.com.sg/Patients-and-Visitors/Medical-Services/Complementary-Integrative-Medicine/Pages/default.aspx
[5] Thomson Chinese Medicine, TCM And Male Fertility, https://www.thomsontcm.sg/tcm-and-male-fertility/
[6] Thomson Medical Group, Treating Male Infertility From A TCM-perspektiv, https://www.thomsonmedical.com/article/treating-male-infertility-tcm-perspective/
[7] CNA-livsstil, TCM-behandlinger og graviditet: Her er hva du trenger å vite, https://cnalifestyle.channelnewsasia.com/women/tcm-treatments-pregnancy-303126
[8] Vogue Singapore, Fertility Files: Traditional Chinese Medicine (TCM) And Trying To Conceive, https://vogue.sg/fertility-tcm-trying-to-conceive/
[9] Thomson Chinese Medicine, TCM Fertility Treatment: How Traditional Chinese Medicine Can Promote Fertility, https://www.thomsontcm.sg/articles/tcm-fertility-treatment-how-traditional-chinese-medicine-can-promote-fertility /
[10] Thomson Chinese Medicine, Chinese Herbal Medicine For Fertility, https://www.thomsontcm.sg/chinese-herbal-medicine-for-fertility/
[11] Sin Kang TCM Clinic, Moxibustion Therapy, https://sinkangtcm.com.sg/services/moxibustion/
[12] Lei Wang et. al., Moxa Smoke: Er det en gunstig eller farlig faktor for infertilitet? En preklinisk studie på sædparametre og kjønnshormoner hos hannrotter, https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1876382015300482
[13] Eu Yan Sang Integrative Health Pte Ltd, gebyrer, https://sg.euyansangclinic.com/en/fees
[14] Singapore College of TCM, Charges, http://www.singaporetcm.edu.sg/clinic/en/rates.php
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated: 09/17/2023

Views: 6415

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.